Start la cea de a 14-a ediţie a Festivalului de Jazz de la Gărâna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aşteptarea a luat sfârşit. Iubitorii de jazz, muzică bună şi ieşiri la munte vor urca de astăzi la Gărâna, în Munţii Banatului. Cea de a 14-a ediţiei a Festivalului de Jazz va debuta în această seară, în Poiana Lupului.

Primii care vor urca pe scenă sunt timişorenii de la Funky Growl. Petre Ionuțescu (trompetă, keyboards), Gabriel Almasi (chitară), Uțu Pascu (bass), Tavi Scurtu (tobe), Lucian Nagy (saxofon) Dj K-lu, Daniel Dorobanțu (artist vizual) şi Sergiu Dan Bacos (trombone) vor prezenta un proiect nou. Influențe de jazz, funk, acid jazz, hip-hop, soul, toate împletite cu sunetul inconfundabil dat de platanele unui DJ.

Cântăreaţă albaneză pe scena de la Gărâna

Urmează Elina Duni Quartet din Elveţia.  Cântăreaţa s-a născut în Albania şi a început să cânte la 5 ani. În 1992 se mută în Elveţia, unde studiază Conservatorul de Muzică de la Geneva. Între 2000 şi 2004 joacă în câteva filme, pentru care compune şi muzica. În paralel, începe să concerteze cu diferite trupe de jazz şi să înregistreze. În 2005 la Tirana, primeste premiul special al juriului, pentru albumul Lakuriq. O surpriză importantă la Gărâna va fi interpretarea celebrei Lume, lume a Mariei Tănase!

Norvegienii aduc jazz-rockul


Trioul Terje Rypdal, Miroslav Vitous, Gerald Cleaver (Norvegia). Rypdal se află pentru a doua oară consecutiv la Gărâna. Cei trei propun  în acest concert o vizualizare sonoră a unei noi dimensiuni a jazz-rockului: abstract, melodios si funky – în același timp.

Biletul pentru o zi costă 50 de lei, iar un abonament pentru toate cele patru zile costă 170 de lei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite