Timişoara: Start la externalizare în Alcatel-Lucent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alcatel Lucent are 200 de locuri de muncă pentru timişoreni
Alcatel Lucent are 200 de locuri de muncă pentru timişoreni

Multinaţionala a demarat parteneriate care vizează transferul de activităţi spre liderii din IT şi servicii. Compania îşi asigură angajaţii că şi după externalizarea serviciilor vor primi drepturi salariale comparabile cu cele din prezent.

Pe 20 octombrie Alcatel-Lucent a semnat, la nivel global, un parteneriat cu compania HP, care implică transferul activităţilor de IT şi asistenţă IT. „Parteneriatul cu HP poate fi luat ca exemplu pentru alte parteneriate care vor fi semnate în continuare”, a declarat Cătălina Ocheşilă, responsabilă de comunicare în Alcatel-Lucent Europa de Sud-Est. Parteneriatul cu HP vizează 1.000 de angajaţi, la nivel global, dintre care 20 sunt români. Timp de 18 luni, angajaţii vizaţi de transferul la HP vor avea un contract garantat, cu beneficii şi compensaţii comparabile cu cele primite la Alcatel-Lucent.

Parteneriate pentru activităţi dinamice şi flexibile

Alcatel-Lucent a anunţat, la sfârşitul lui 2008, că strategia multinaţionalei vizează crearea unor parteneriate care vor ajuta compania să-şi dezvolte activitatea. „Suntem în discuţii cu mai multe companii, iar parteneriatele de co-sourcing pe care căutam să le dezvoltam vizează companii care sunt lideri în domeniile IT şi servicii”, a declarat Cătălina Ocheşilă. „Parteneriatele implică transferul unor activităţi pe care partenerul le poate duce la un nivel mai ridicat de performanţă, în domenii ca IT şi asistenţă IT, finanţe, precum şi servicii administrative”, a adăugat Ocheşilă.

La Timişoara, aproape 500 de angajaţi Alcatel-Lucent România sunt vizaţi de transferuri, într-un program prin care 4.500 de locuri de muncă din Europa vor fi externalizate sau eliminate.  „Faţă de sfârşitul anului trecut, în 2009-2010, în Europa, un loc de muncă din şase va dispărea”, a declarat secretarul Comitetului European pentru Informaţie şi Dialog al Alcatel-Lucent, Philippe Saint-Aubin, citat de AFP. În România vor fi externalizate 458 de lucuri de muncă, iar în Germania 184.

Sindicat pentru apărarea drepturilor

În august 2009, angajaţii s-au unit în Sindicatul Liber din Alcatel – Lucent, structură care reprezintă 300 de salariaţi ai companiei. „Suntem în curs de negociere a contractului colectiv de muncă”, a declarat Manuel Martin, preşedintele Sindicatului Liber din Alcatel Lucent Timişoara. Potrivit acestuia, conducerea multinaţionalei şi-a asigurat verbal angajaţii că, şi în cazul externalizări, contractele colective de muncă ale angajaţilor vor rămâne valabile.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite