Start în ediţia 2011-2012 a Ligii Balcanice la baschet masculin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Păltinișanu
Dan Păltinișanu

Adversarele celor de la BC Timişoara, Torus Skopje şi Mornar Bar, s-au întâlnit în primul meci al competiţie. "Leii din Banat" vor intra în competiţie peste două săptămâni.

Ediţia 2011-2012 a Ligii Balcanice a început marţi seara, în Macedonia, cu meciul KK Torus Skopje – Mornar Bar 79-84. Cele două echipe fac parte din aceeaşi grupă (A) cu BC Timișoara, care debutează peste două săptămâni. Pentru echipa noastră, programul turului în grupa A a Ligii Balcanice este următorul:

25 octombrie    Rilski Sportist Samokov  (Bulgaria)- BC Timişoara
8 noiembrie    BC Timişoara – KK Torus Skopje (Macedonia)
15 noiembrie    BC Timişoara – OKK Belgrad (Serbia)
30 noiembrie    BC Timişoara – Galil Gilboa (Israel)
6 decembrie    KK Mornar Bar (Muntenegru) – BC Timişoara

Rilski Sportist este prima câștigătoare a Ligii Balcanice (în 2009, când a găzduit turneul final) și finalistă în 2011. Bulgarii sunt în reconstrucție, după plecarea celui mai bun marcator, Ivan Lilov, și a căpitanului de echipă, Aleksandar Gruev.

KK Torus este debutantă în competiția balcanică, dar vine din țara proaspăt semifinalistă a Campionatului European. Formația din Skopje a terminat pe locul al patrulea în prima ligă macedoneană și a jucat semifinala Cupei.

OKK Belgrad se află la a treia participare consecutivă în BIBL, unde a jucat de două ori sferturile de finală. OKK este un club de tradiție, fondat în 1945, de șapte ori campion și o dată câștigător al Cupei în țara vecină. A fost prima echipă a legendarului jucător sârb Radivoj Korac.

Galil Gilboa s-a înființat în 2008, din fuziunea cluburilor Hapoel Galil Elyon și Hapoel Gilboa. În 2010, Galil Gilboa a devenit campioana Israelului, învingând în finală puternica Maccabi Tel Aviv, iar acum este vicecampioană.

KK Mornar Bar a ajuns la a treia participare consecutivă, cu calificare, sezonul trecut, în Final Four. În semifinale, muntenegrenii au fost învinși de formația macedoneană KK Feni Industries, ce avea să câștige trofeul.

Va fi o experiență frumoasă să jucăm în Liga Balcanică. Nu va fi ușor să evoluăm atât în întrecerile interne, cât și în BIBL, dar ne vom strădui să arătăm un baschet de calitate, căci vom întâlni echipe foarte puternice”, a declarat Predrag Badnjarevic, antrenorul “Leilor din Banat”


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite