Timişoara: Stare de alertă în şcoli din cauza gripei noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma îmbolnăvirii unei învăţătoare, în unităţile de învăţământ din Timişoara s-a tras semnalul de alarmă. Citiţi şi: S-a îmbolnăvit de gripă porcină pe pământ sfânt

Ana Maria Ghenadi, o învăţătoare de la Şcoala Generală numărul 7, s-a îmbolnăvit de gripă porcină, după o călătorie în Anglia. Unul dintre copiii cu care a intrat în contact femeia este internat şi el în spital după ce s-a prezentat la „Victor Babeş” cu simptome severe de răceală. În prezent, tânăra se simte mai bine. Alţi doi elevi au fost să li se recolteze probe de sânge şi aşteptă rezultatele. Comitetul de gripă de la Şcoala unde a predat femeia stă cu ochii ca pe butelie pe copiii care învaţă acolo.

Cu ochii pe copii


„În continuare îi monitorizăm foarte atent pe cei mici. Vedem ce copii lipsesc, dacă sunt răciţi, dacă nu se simt bine, dacă au consultat medicul. Anunţăm mereu prin staţia de radio a şcolii să ne anunţe dacă se simt rău”, a spus Gica Dumitru, director al Şcolii Generale, numărul 7 din Timişoara.

Zone de izolare


Şi alte unităţi şcolare din oraş şi-au luat măsuri de precauţie. Profesorii şi învăţătorii au telefonat părinţilor şi le-au recomandat părinţilor să fie extrem de atenţi la orice semn, cât de mic, de răceală.

„S-au făcut şedinţe de informare cu toţi părinţii şi le-au fost prezentate metode de prevenire”, a spus Camelia Circu, director adjunct în cadrul Şcolii Generale numărul 19 din Timişoara. Mai mult chiar, au fost pregătite izolatoare pentru orice eventualitate. „Avem un spaţiu de izolare, măşti de unică folosinţă, materiale de dezinfecţie. Avem totul pregătit”, a completat Camelia Circu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite