Sporuri cât un salariu la Primăria Timişoara pentru fonduri europene care nu se văd

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sumele acordate pentru sporuri pot ajunge şi la un total de 8.600 de lei
Sumele acordate pentru sporuri pot ajunge şi la un total de 8.600 de lei

Atmosfera  „fierbe” după ce mai multe persoane din Primăria Timişoara au încasat un spor de 75 la sută la salariu pe motiv că lucrează la accesarea fondurilor europene. Surse din primărie spun că numărul celor care iau sporul ajunge la 70. Oficial însă, reprezentanţii primăriei spun că doar 10 persoane primesc salariul umflat şi cu 800 de lei lunar.

Surse importante din Primăria Timişoara au susţinut că sporurile de 75 la sută s-au împărţit în stânga şi în dreapta în funcţie de preferinţe. Aceleaşi surse au mai spus că s-au bucurat de acest spor persoane care nu au nicio treabă cu fondurile europene. Responsabil de această problemă şi de accesarea banilor europeni este şeful Direcţiei de Dezvoltare din Primăria Timişoara, Aura Junie. Aceasta, cu avizul primarului, decide cine sunt persoanele care iau sporul. 

Sporul românesc pentru bani europeni

Într-un document oficial transmis redacţiei, Aura Junie, explică modul în care se dau sporurile, valoarea lor şi baza legală în care se face acest lucru. „Personalul de specialitate care îndeplineşte atribuţii proiectelor implementate din cadrul Direcţiei Dezvoltare – Serviciul Proiecte cu Finanţare internaţională, respectiv 10 persoane, pot beneficia lunar de salarii majorate cu cu până la 75 la sută”, arată Aura Junie. 

Junie propune, primarul aprobă

Nominalizarea persoanelor care iau sporurile este un lucru extrem de simplu, ţinând cont de relaţia apropiată dintre primarul Gheorghe Ciuhandu şi Aura Junie şi având în vedere faptul că Junie propune, iar primarul aprobă. „Nominalizarea efectivă a personalului care beneficiază de majorare şi stabilirea efectivă a cuantumului de majorare a salariilor de bază se face lunar în raport de activitatea efectiv prestată în cadrul echipei de proiect”, a mai spus Aura Junie. 

Spor cât un salariu 

Majorarea salariilor se face pe baza unui articol din legea 339/2007, iar sumele încasate de un funcţionar pot depăşi 800 de lei pe lună. Dacă toţi cei 10 angajaţi ai primăriei care lucrează proiectele europene primesc sporul majorat cu 75 la sută, gaura din buget este de peste 8.500 de lei lunar. „În luna iulie au fost nominalizate două persoane cu un spor de 50 la sută, în medie 304 lei şi şase persoane cu un spor de 60 la sută, în medie 805 lei”, a mai arătat şefa Direcţiei de Dezvoltare. 

Cum au schimbat banii europeni oraşul? 

Reprezentanţii Direcţiei de Dezvoltare au prezentat o listă cu proiecte europene implementate, în curs de implementare, depuse spre finanţare sau iniţiate. Dintre proiectele implemenetate deja, renovarea clădirilor istorice din banii nemţilor este unul din puţinele proiecte care a schimbat faţa oraşului. În rest investiţiile din bani europeni nu se resimt încă pentru timişoreanul de rând care locuieşte într-un oraş ce doar se vrea a fi de cinci stele sau margarete. 

VEZI AICI LISTA PROIECTELOR EUROPENE şi spune la "comentarii" dacă eşti mulţumit de modul în care Timişoara a accesat bani europeni şi dacă aceşti bani se resimt în oraş!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite