Timişoara: Sport mai mult de plăcere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Voleiul feminin timişorean are jucătoare care promit, dar nu are condiţii pentru performanţă. CSU Politehnica este „Cenuşăreasa” diviziei secunde, însă echipele de junioare domină seriile în care joacă.

Lipsa de interes din partea potenţialilor sponsori dar şi implicarea slabă a autorităţilor locale au lăsat în ceaţă această ramură a sportului timişorean. „Voleiul e la pământ, nu doar cel timişorean. Suntem în urmă, din cauza lipsei de fonduri. Avem echipă de seniori în Divizia B, cu foste jucătoare de la CSŞ care nu au prins echipe în altă parte, mai mult din dorinţa de a menţine o echipă în eşalonul doi. Unele sunt studente, altele au terminat facultăţile, muncesc, trag de ele să vină la volei. Vin când pot, pute spune că e un nivel de amatori, iar rezultatele sunt pe măsură, din păcate”, a declarat Ciprian Dărnescu, antrenorul echipei din liga secundă, care pregăteşte şi grupa de junioare I e la CSŞ Bega.

Tinerele jucătoare care arată potenţial preferă să renunţe la volei la încheierea junioratului, în lipsa unei oferte de la o echipă puternică. „Trei fete din echipa de juniori I sunt în lotul echipei de senioare, una dintre ele joacă constant, celelalte două intră pe parcurs. Trebuie să mai capete un pic de experieţă, de forţă, şi atunci vor juca mai mult. Şi sunt mai multe fete la grupele de juniori care promit mult, aşteptăm să crească. După juniorat, cine are valoare mare merge la Divizia A, cine nu rămâne la echipele sărace”, a mai spus Ciprian, care joacă şi el volei, tot în Divizia B.

Prima ligă în trei ani

Chiar dacă momentan echipa din liga a doua este doar ţinută în viaţă, fără alte pretenţii, antrenorul crede că se poate promova în primul eşalon. „Eu sper să avem echipă de primă ligă în trei ani. Eu aşa mi-am făcut planul, în trei ani să promovăm cu fetele care sunt acum. Cu condiţia să rămână şi să muncească, cu ce vine din urmă, şi cu alte junioare din zonă”, a declarat Ciprian Dărnescu.

Ne străduim, am înţeles că ar fi interesaţi doi-trei sponsori să investească. Acum urmăresc şi ei fenomenul, să vadă oamenii din jurul lui, să vadă dacă se pot baza pe ei. Sponsorii ar fi o variantă, dar şi autorităţile locale ar putea să se implice mai mult. Eu sunt de curând în fenomen ca antrenor, nu ştiu încă toate lucrurile care pot fi făcute pentru a atrage bani”, a mai spus tânărul tehnician.

Nici la băieţi, unde joacă Ciprian, situaţia nu este mai bună. „La băieţi, tot în Divizia B, sunt bani cât să mânânci o ciorbă după meci, nimic mai mult, fără alte pretenţii”, a spus antrenorul fetelor.

Concurează cu Lugojul pentru junioarele din zonă

Pentru CSŞ Bega joacă şi câteva fete de la Deva, care însă nu se pot antrena cu echipa în timpul săptămânii. „Avem trei junioare şi de la Deva, două de 15 ani şi una de 17. Ne bazăm pe prietenia noastră cu cei de la Deva, pentru că jucătoarele ar putea merge, de exemplu, la Lugoj, care au avut echipă în prima divizie, au mai multe să le ofere”, a declarat Ciprian Dărnescu.

Acesta a explicat şi cum decurge colaborarea tinerelor hunedorence cu CSŞ Bega. „Fetele de la Deva vin vineri, fac un antrenament cu echipa, apoi jocul, apoi înapoi, nu poate fi vorba de omogenitate”, a povestit antrenorul. „Una dintre fete este printre cele mai bune din echipă şi are doar 15 ani, este în clasa a IX-a. A fost jucătoarea meciului de mai multe ori şi este o performanţă, ţinând cont de vârsta ei şi de faptul că joacă la senioare”, a mai spus Ciprian.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite