Timişoara: Medicii nu se consideră vinovaţi pentru răpirea unei fetiţe din Spitalul de Copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Medicii nu se consideră vinovaţi pentru răpirea unei fetiţe din Spitalul de Copii
Timişoara: Medicii nu se consideră vinovaţi pentru răpirea unei fetiţe din Spitalul de Copii

Medicii şi infirmierele nu se consideră vinovaţi pentru răpirea micuţei Denisa Novacovici. Fetiţa a fost furată din Clinica de Distrofici, în urmă cu patru zile, unde răpitorii au forţat uşa din spate, însă poliţiştii nu au găsit vreun vinovat din clinică.

CITEŞTE ŞI:

Zeci de poliţişti răscolesc un sat din Banat în căutarea fetiţiei răpite din Spitalul de Copii

Romii şi-au răpit fetiţa din spital de teama condiţiilor din morgă

100 de poliţişti caută fetiţa de două luni răpită de la Spitalul de Copii

Fetiţă de două luni, răpită de la Centrul pentru Distrofici

Micuţa în vârstă de două luni este căutată de poliţiştii din toată ţara de duminică seara, când a fost răpită de la parterul Clinicii de Distrofici, de pe starda Teiului, nr. 1, aflată în subordinea Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara.

Răpitorii au intrat în clinică pe uşa din spate şi au furat copilul în timp ce personalul clinicii, o infirmieră şi o asistentă, era la etajul întâi al clădirii.

Conducerea spitalului spune că nu are portar, pentru că angajările sunt blocate de guvern. Însă după răpire s-au găsit bani pentru angajarea unei firme de pază, care păzeşte acum clinica. „De marţi avem portar. Am angajat o firmă de pază.

S-a pornit o anchetă, despre care nu putem discuta până la finalizarea ei. Personalul medical de acolo nu are nicio vină pentru ce s-a întâmplat în noaptea dispariţei”, a spus medicul Adrian Crăciun, directorul Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu”. 

Spital fără portar

Purtătorul de cuvânt al aceluiaşi spital nu ştie de prezenţa unui portar la clinica unde a fost răpită fetiţa şi nu consideră oportună angajarea acestuia. „Nu văd ce măsuri să poată lua conducerea spitalului, pentru că fetele îşi făceau treaba şi uşile erau închise.

Nu văd raţiunea să se angajeze portar pentru o unitate care este încuiată. În momentul răpirii, personalul medical era la etajul întâi, unde erau hrăniţi şi schimbaţi sugarii”, a declarat medicul Mihai Gafencu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu”.

Poliţiştii susţin că au un dosar penal pentru lipsire de libertate în mod ilegal, care îl vizează pe răpitor.
„Până în prezent, niciun angajat al clinicii nu este acuzat în mod oficial de neglijenţă în serviciu. Însă ancheta e abia la început ”, a spus Andrei Emil, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş. Părinţii fetei trebuie să se întoarcă joi din Franţa, unde au plecat în urmă cu o lună de zile.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite