Timişoara: 100 de poliţişti caută fetiţa de două luni răpită de la Spitalul de Copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: 100 de poliţişti caută fetiţa de două luni răpită de la Spitalul de Copii
Timişoara: 100 de poliţişti caută fetiţa de două luni răpită de la Spitalul de Copii

Copilul a dispărut, ieri noaptea, de sub nasul asistentelor din secţia pentru distrofici a Spitalului „Luis Ţurcanu” din Timişoara. Poliţiştii au pornit o investigaţie şi au mobilizat toate forţele pentru a găsi micuţa cât mai repede.

Asistentele medicale care lucrau în tura de noapte în secţia pentru recuperare au anunţat poliţia la o oră după miezul nopţii, când au observat  lipsa fetiţei. În locul unde era copilul a rămas un bilet care spunea: „O iau fata la neamu meu. Nu vreau să-o revăd cu cei opt cadaveri de copii în morga spitalului Ţurcanu”.

A scos copilul prin gard

În urma cercetărilor, s-a descoperit că uşa care dădea în spatele clădirii a fost forţată şi în gardul care înconjura instituţia exista o gaură. „Fetiţa a fost răpită între orele 23.00 şi 00.30”, a spus Emil Andrei, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş.

Potrivit reprezentanţilor spitalului „Louis Ţurcanu”, sugarii erau îngrijiţi de trei asistente în noaptea respectivă. „Asistentele erau la hrana de noapte la etajul superior pentru că aşa se procedează. Toţi sugarii stau noaptea nesupravegheaţi”, a spus Mihai Gafencu, purtător de cuvânt al Spitalului „Louis Ţurcanu”.

Anchetă internă
Denisa Novacovici, fetiţa dispărută, a fost internată în urmă cu câteva săptămâni pentru că nu avea greutatea normală pentru vârsta ei. Conform rudelor micuţei, mama fetei locuieşte în Franţa. „Mama fetiţei a fost cea care, cu puţin timp în urmă a adus-o la spital”, a spus Emil Andrei.

Familia fetiţei a fost interogată ieri de poliţişti.  Mai mult, copilul a fost dat în consem la frontieră. Conducerea spitalului a pornit o anchetă despre care trebuie să facă un raport pentru Direcţia de Sănătate Publică Timiş (DSP), conform lui Horia Vermeşan, directorul DSP.

Au răpit copilul de sub ochii asistentelor
Reprezentanţii Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara evită să dea explicaţii pentru răpirea care a avut loc în toiul nopţii. Contactaţi de reporterii Adevărul de Seară, medicii spitalului pentru copii au spus: „E normal să doarmă singuri, pentru că sunt sugari”, a spus doctorul Mihai Gafencu, purtător de cuvânt al Spitalului „Louis Ţurcanu”. Când au încercat să vorbească cu un reprezentant al centrului de recuperare, reporterii s-au lovit de o asistentă care, în timp ce încuia uşa, a apus: „Nu e nimeni aici!”

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite