Timisoara: Spital privat pentru bolnavii de cancer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timisoara: Spital privat pentru bolnavii de cancer
Timisoara: Spital privat pentru bolnavii de cancer

Servicii medicale gratuite pentru 900 de bolnavi de cancer şi 4.600 de tratamente citostatice şi paliative sunt oferite bolnavilor, de azi înainte, de cel mai nou centru oncologic din Banat.

Câţiva medici cu iniţiativă, ajutaţi de generozitatea firmelor bănăţene, au reuşit să ridice la Timişoara unul dintre cele mai moderne centre de oncologie din Vestul ţării.

Realizată cu o investiţie de 300.000 de euro, clinica Oncohelp are 32 de paturi, în saloanele staţionare destinate pacienţilor internaţi pe o perioadă mai lungă de timp şi în cele ale spitalului de zi, destinat bolnavilor care merg la centru doar pentru tratament.

Bolnavii de cancer din Timiş au astfel şansa de a fi trataţi într-un centru nou, singura alternativă la clădirile vechi de peste o sută de ani, cu saloane mari şi grupuri sanitare comune.

„În fiecare an, în judeţul Timiş apar între 2.000 şi 2.500 de noi cazuri de cancer”, a declarat medicul Şerban Negru, preşedintele Asociaţiei Oncohelp şi iniţiator al proiectului care face mai uşoară suferinţa bolnavilor de cancer din Banat. „Numărul total al bolnavilor de cancer din Timiş ajunge astfel la 14.000”, a adăugat Negru.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite