Timişoara: Fotbal fără gratii la „Cupa Speranţa”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Fotbal fără gratii la „Cupa Speranţa”
Timişoara: Fotbal fără gratii la „Cupa Speranţa”

Fotbaliştii de la Penitenciarul Timişoara, Centrul de Reeducare Buziaş şi Fundaţia Rudolf Walther s-au întrecut azi pe stadion.

Dornici de afirmare şi iubitori de fotbal, adulţii privaţi de libertate s-au întâlnit astăzi, pe terenul de fotbal, cu minorii de la Buziaş, la Satul de Copii Rudolf Walther din Timişoara. După trei meciuri desfăşurate conform celor mai stricte reguli de joc, experienţa echipei Penitenciarului Timişoara şi-a spus cuvântul, iar adulţii au câştigat „Cupa Speranţa”. Echipa de fotbalişti din Satul de Copii Rudolf Walther a ocupat locul al II-lea, iar tinerii de la Centrul de Reeducare Buziaş, locul al III-lea. „Membrii echipei de fotbal se antrenează pe terenul din cadrul Penitenciarului în fiecare seară”, a spus comisarul Viorel Nicolaescu. Chiar dacă echipa este într-o continuă schimbare, deţinuţii reuşesc să se menţină în topul celor mai buni fotbalişti de după gratii. „Avem acum un portar nou, care a jucat înainte în echipa de fotbal de la Giarmăta, iar acum se dedică fotbalului alături de colegii din Penitenciar”, a adăugat Viorel Nicolaescu.

Recrutare de la intrarea în Penitenciar

Ajunşi după gratii, deţinuţii sunt testaţi, iar cei care au mai jucat fotbal sau vor să facă sport în Penitenciar se pot alătura echipei de fotbalişti, deja cunoscută pentru rezultatele sale. „Deţinuţii care joacă în echipa de fotbal a Penitenciarului au mai mult respect de sine, au mai multe motive de bucurie şi devin mai responsabili”, a explicat Nicolaescu. Echipa Penitenciarului se pregăteşte acum pentru finala Cupei Naţionale a Penitenciarelor, care va avea loc în toamnă. Cei mai mici dintre fotbaliştii care au luptat pentru "Cupa Speranţa" sunt şi ei foarte pasionaţi de sport. Cei mai talentaţi dintre ei au împrumutat chiar, pe teren, nume ale fotbaliştilor deja consacraţi. Astfel, micii Ganea şi Dică, joacă fotbal în sala de sport a Centrului de Reeducare de la Buziaş şi se bucură ori de câte ori se pot antrena pe stadioane "adevărate".

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite