Spectacol de lumni şi umbre pentru sinistraţii din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişorenii vor avea parte în această seară, de la ora 20.30, în Piaţa Unirii de piesa de teatru „Amor Omnia”, pusă în scenă de bulgarii Peter Pashov şi Zheni Pashova.

Teatrul Maghiar „Csiki Gergely” şi Serviciul de Ajutor Maltez sunt alături de sinistraţii din Moldova. Aceştia organizează pe scena din Piaţa Unirii un spectacol de teatru inedit, cu scopul de a strânge fonduri pentru cei loviţi de inundaţiile din această vară. Timişorenii vor putea vedea, de la ora 20.30, piesa „Amor Omnia”, pusă în scenă de regizorii bulgari Peter Pashov şi Zheni Pashova.

Timp de o oră şi jumătatea, cât durează spectacolul non-verbal, iubitorii de teatru vor putea vedea o viziune fermecătoare a perechii regizorale de origine bulgară, care au venit la Timişoara anul trecut pentu a monta piesa „Amor Omnia”.

Tema principală este iubirea, care apare în diferite ipostaze, alcătuind un spctacol non-verbal, bogat în jocuri de umbre şi mişcare, structurat asemenea unui studiu muzical. Producţia a luat fiinţă în urma repetiţiilor bazate pe improvizaţie, având ca protagonişti actorii tineri ai teatrului”, a declarat Peter Pashov.



Bulgarii de la Teatrul maghiar

Zheni şi Peter Pashov sunt profesori asociaţi ai Academiei Naţionale de Teatru şi Film din Sofia, iar Peter Pashov este şi managerul artistic al Teatrului de Păpuşi Atelie 313 din capitala Bulgariei. Au lucrat deja împreună în numeroase ţări, cum ar fi Croaţia, Serbia, Ungaria şi Statele Unite, iar acum regizează pentru prima dată în România.

În caz de condiţii meteo nefavorabile evenimentul se va defăşura în Sala Mare a Teatrului Maghiar „Csiki Gergely”.

Donaţiile pot fi depuse în urnele speciale amenajate în piaţă, dar şi în contul IBAN RO03BRDE360SV06150453600-Ajutor sinistraţi 2010.

image
Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite