Spargere la Spitalul Judeţean din Timişoara: hoţii au plecat cu morfina necesară operaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hoţii au spart Blocul Operator în toiul nopţii, de unde au plecat cu rezerva spitalului: nu mai puţin de 105 fiole de morfină. Generoşi, hoţii au lăsat în urma lor trei fiole. Pe fir a intrat şi Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, morfina fiind considerată stupefiant în afara sălilor de operaţie.

Cum nimeni nu ţine evidenţa persoanelor care intră în Blocul Operator, hoţii nu au avut mare bătaie de cap. Au forţat uşa de acces în cabinetul unuia dintre medici, au spart un dulap metalic, după care au plecat cu 105 fiole de morfină. Generoşi din fire, hoţii au lăsat în urmă trei fiole, care au fost folosite în această dimineaţă la operaţii.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE

Furtul a fost descoperit la ora 00:30 de către medicul de gardă, care i-a alertat şi pe poliţişti. Ancheta a fost preluată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, pentru că morfina este considerată stupefiant dacă este administrată în afara spitalelor. Ancheta poliţiei este îngreunată de faptul că în Spitalul Judeţean din Timişoara nu există camere de supraveghere decât pe holurile de acces principale.

image

"Spargerea a fost dată la cabinetul asistentelor de la Blocul Operator al Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă. Noi i-am alertat pe poliţişti şi sperăm să fie recuperate fiolele. Hoţul a mers direct la dulapul cu morfină şi nu s-a atins de alte medicamente", a spus, pentru Adevărul de seară Timişoara, Gheorghe Nodiţi, directorul Spitalului Judeţean Timişoara. Poliţiştii sunt opţimişti că hoţii vor fi prinşi. "Ancheta a demarat şi avem deja câteva piste", a spus Emil Andrei, purtător de cuvânt al Poliţiei Timiş.

Morfina este un medicament extras din opiu, capabil să calmeze durerile intense, acţionând asupra sistemului nervos central şi provocând adormirea. Morfina face parte dintre stupefiante. Codeina şi heroina sunt derivaţi ai morfinei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite