Sorin Pârcălab, Jerry Seinfeld de Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul a reuşit să-şi facă o carieră din a stârni zâmbetele şi buna dispoziţie a celor din jurul său.

Profil


Născut. 16.07.1982, Marghita, Bihor
Studii. Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii
Experienţă. Şase ani de stand-up comedy
Familie. Necăsătorit

Sorin Pârcălab are un talent care îi face pe oameni să se simtă bine atunci când sunt în prezenţa lui. Tânărul mereu pus pe glume şi-a dorit să facă o carieră în stand-up comedy şi spune că a reuşit să-şi împlinească visul. Spiritul şugubăţ l-a moştenit de la bunicul şi de la tatăl său, care l-au învăţat că dacă ai umor toate lucrurile par mai frumoase.


„Şi bunicul, şi tata, sunt la fel, consideră că umorul sincer este o mare calitate. Prima ieşire publică am avut-o în clasa a IX-a, când am făcut o scenetă cu ţigani. Atunci am fost vedetă pentru 15 minute”, îşi aminteşte Sorin. Ardeleanul a ales Timişoara pentru Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii, pe care a urmat-o datorită unei alte pasiuni. „Încă de mic eram fascinat de electronice. Reparam radiouri şi diverse alte obiecte. La terminarea liceului am avut de ales între Politehnică şi Academia de Poliţie. Nu m-am gândit să urmez Teatru pentru că mă speria această idee... de a fi actor”, a spus comediantul.


Brigada2 pe trei   


După ce a absolvit facultatea, Sorin a început să se implice serios într-un proiect de stand-up comedy alături de amicul său Flavius. Au cugetat mult şi bine asupra numelui trupei pe care urmau să o pună pe picioare şi s-au gândit să o intituleleze „brigada”. „Cuvântul acesta mi-a plăcut foarte mult, iar apoi am adăugat şi «doi», pentru că eram eu şi Flavius. Ulterior ne-am gândit că uneori ne mai ajută fratele său, aşa am ajuns la această formulă”, explică Sorin. Spre deosebire de alţi comedianţi, tânărul nu are şi un job „de avarie”, ci se întreţine doar din câştigurile pe care le face cu „Brigada2 pe trei”. „Noi ne facem spectacolele şi considerăm că acestea prind foarte bine la public. Este foarte uşor să-ţi dai seama dacă ţi-ai făcut treaba cum se cuvine sau nu, după reacţia oamenilor” , a completat tânărul.


Puşi pe glume


Sorin spune că printre comedianţii săi preferaţi se află Mitch Hedberg şi Jerry Seinfeld, iar în ceea ce priveşte „hazliii” României, îl admiră pe Mircea Badea pentru spontaneitate. „La acest moment, Mircea Badea  este cel mai bun la stand-up comedy ad-hoc”, spune Sorin. Tânărul susţine că umorul de calitate face diferenţa şi că publicul românesc este deschis la acest gen de evenimente. „Sunt mulţumit că fac ceea ce-mi place şi scopul meu principal este să ţii un show de calitate. În viitor nu mă văd niciunde, ţelul meu principal este să ţinem spectacole de umor, nu să ne batem cu cineva, ci să facem show. Satisfacţia vine de la faptul că eşti apreciat de public”, a concluzionat Sorin Pârcălab.

Întrebări şi răspunsuri

Care e gluma ta preferată?
Gluma mea preferată îi aparţine unui mare comediant american, Mitch Hedberg şi sună aşa: mă duc în pădure, arunc o scobitoare şi îi spun “now you’re home” (acum eşti acasă)

Cum râd românii?
Râsul românului este de fiecare dată altfel. Este un râs colorat, bogat şi, câteodată, tăcut. Sunt glume la care vezi oamenii că devin foarte atenţi şi digeră în tăcere.

Unde e graniţa între vulgar şi calitativ?
Limbajul trebuie să fie bine adaptat subiectului. Nu pot să fiu snob şi să spun că nu folosesc şi cuvinte vulgare. Sunt foarte atent, însă, la context.

Ce-i place

Îmi place la oameni sinceritatea. Un om care e sincer şi dacă îţi zice ceva care să te rănească, ştii că ţi-a spus adevărul şi începi să ridici anumite întrebări în ceea ce te priveşte.

Ce nu-i place

Nu-mi plac oamenii falşi şi ipocriţi care ridică o perdea peste ceea ce sunt ei de fapt. Pe acest tip de oameni îi desfiinţez încă de la prima minciună. Am puterea să îi iert, însă, dacă demonstrează că le pare rău.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite