Sondaj de opinie: Adrian Orza câștigă lejer alegerile din Timișoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform mai multor sondaje, Adrian Orza, candidatul Uniunii pentru Timiș, va câștiga lejer alegerile locale din 10 iunie. Au fost luate în calcul sondaje realizate de CURS, CSOP, GeoPOL, Centrul de Studii și Cercetări Infopolitic (CSCI), Asociația pentru Transparență și Libertate de Expresie

Cu ocazia alegerilor locale din 10 iunie, multe asociații, institute de sondare a opiniei publice sau publicații au efectuat deja sondaje. Econtext a adunat laolaltă sondajele pentru postul de primar din fiecare oraș reședință de județ și a dat publicității cine sunt primii doi candidați care au cele mai mari șanse, cât și cine ar fi câștigătorul.

Econtext a prezentat finaliștii, dar și potențialii câștigători al postului de primar din fiecare oraș. și, implicit, partidele sau grupările politice din care aceștia fac parte.

În ceea ce privește Primăria Timișoara, Adrian Orza va câștig de departe, având 45 % din opțiunile alegătorilor. Bătălia se va da cu Nicolae Robu, candidatul USL. Uniunea pentru Timiș (PNȚCD și Forumul German) va câștiga alegerile în județul Timiș. Conform sandajului, Timișul rămâne singurul bastion PNȚCD din România.


image

Au fost luate în calcul sondaje realizate de CURS, CSOP, GeoPOL, Centrul de Studii și Cercetări Infopolitic (CSCI), Asociația pentru Transparență și Libertate de Expresie și multe publicații locale. Este totuși posibil ca situația să se mai fi schimbat puțin în unele orașe.

Econtext a publicat și alte radiografii referitoare la actualele alegeri locale. De exemplu, care sunt cei mai bogați candidați la funcția de primar, harta trădărilor politice.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite