Timişoara: Şoferii circulă fără să ia amenzi pe banda pentru autobuze şi taxiuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Şoferii circulă fără să ia amenzi pe banda pentru autobuze şi taxiuri
Timişoara: Şoferii circulă fără să ia amenzi pe banda pentru autobuze şi taxiuri

Primăria a „muşcat” o bandă de circulaţie pe Calea Şagului, însă conducătorii auto spun că se creează ambuteiaje dacă respectă noile marcaje. Poliţiştii de la Rutieră nu au aplicat amenzi şoferilor care circulă pe banda pentru autobuze şi taxiuri, iar timişorenii ignoră noile marcaje de pe şosea.

O bandă de circulaţie exclusiv pentru autobuze şi taxiuri, similară cu cea de pe strada Cluj, a fost inaugurată în urmă cu o lună pe Calea Şagului. Proiectul Comisiei de Circulaţie a Primăriei Timişoara a fost de a fluidiza traficul. Însă banda „cu dedicaţie” a fost luată din cele două benzi existente pe Calea Şagului.

Angajaţii primăriei au vopsit una dintre cele două benzi, ca să transmită şoferilor semnalul că banda estre dedicată autobuzelor şi taxiurilor, iar restul conducătorilor auto din Timişoara trebuie să se înghesuie pe singura bandă de circulaţie rămasă liberă în Calea Şagului. „Trebuie să punem ordine în trafic. Ne plângem că nu avem circulaţie ca în Occident, însă nu vrem să respectăm regulile. Se vor aplica şi amenzi dacă nu se respectă marcajele”, a declarat Culiţă Chiş.

Timişorenii nu respectă noile mercaje de pe şosea
Şoferii susţin că respectarea noilor marcaje este imposibilă. „Nu putem să ne înghesuim toţi pe aceeaşi bandă de circulaţie. Dacă erau trei benzi şi una era pentru taxi şi busuri era bine. Dar să iei o bandă din cele două şi să pui autobuzuri şi taxiuri pe ea e nebunie. O să fie haos dacă respectăm toţi noile marcaje”, a spus Viorel Dragnea, un şofer exasperat de noile reguli.

Fără amenzi
Până în acest moment agenţii Poliţiei Rutiere nu au aplicat amenzi şoferilor care nu respectă noile marcaje pentru autobuze. „Noile restricţii s-au introdus în urmă cu o lună de zile. Este nevoie de o perioadă de graţie, în care oamenii să se obişnuiască cu restricţia. Începem să aplicam amenzi în perioada următoare. Pe strada Cluj, unde avem probleme care nu respectă acelaşi tip de marcaj, am dat mii de amenzi până în prezent”, a spus şeful Poliţiei Rutiere, subcomisarul Florin Bolbos.

Undă verde în tot oraşul
Primăria are de gând să inaugureze încă două trasee cu undă verde pentru semafoare în Timişoara, la fel ca pe buleveradul Liviu Rebreanu. Primul traseu e cuprins între pleaca din Calea Aradului, de la mall, spre Circumvalatiunii - Jiul - Republicii - Dragalina - Tineretii - Brancoveanu. Al doilea traseu este cuprins cuprins intre zona centrala - Complexul Studentesc - Cluj - Martirilor, pana la iesire spre Giroc.

Citeşte şi criticile pe care le aduc timişorenii acestei iniţiative pe blogdetimisoara.wordpress.com

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite