Timişoara: Şoferii vor avea parte de trafic de coşmar pe ieşirea către Belgrad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Şoferii vor avea parte de trafic de coşmar pe ieşirea către Belgrad
Timişoara: Şoferii vor avea parte de trafic de coşmar pe ieşirea către Belgrad

De mâine, conducătorii auto vor fi puşi serios la încercare pentru că lucrările se mută de sub pasajul Calea Şagului la suprafaţă. Muncitorii au lucrat până acum sub pod unde au montat grinzile de susţinere ale pasajului. Firma de construcţii va asfalta două benzi de circulaţie.

Lucrările pe pasajul din Calea Şagului revin în forţă din această săptămână. Pasajul a fost un subiect permanent de discuţie între primărie şi Guvern pentru finanţare, dar într-un final reabilitarea pasajului a început cu bani de la bugetul local. De mai bine de un an însă, când au început primele lucrări pe pasaj, traficul este un coşmar.

O distanţă parcursă de obicei în câteva minute a ajuns să fie traversată, în funcţie de lucrările care se fac, într-un sfert de oră şi chiar 20 de minute. Firma a lucrat mai mult sau mai puţin cu spor, nu puţine fiind cazurile în care muncitorii au fost surprinşi dormind în utilaje sau pur şi simplu au lipsit cu desăvârşire. Până în prezent s-a lucrat în special sub pod la consolidare, iar din această săptămână muncitorii ies la lumină.

Benzi asfaltate pentru iarnă

Firma care execută lucrările pe pasaj trebuie să asfalteze până în noimebrie două benzi. „Pe perioada iernii lucrările vor fi suspendate şi se va circula pe toate cele patru benzi, însă numai două vor fi asfaltate”, a spus şeful Direcţiei de Comunicare din Primăria Timişoara, Violeta Mihalache. Aceasta a mai spus că asfaltările la celelalte două benzi vor fi reluate la primăvară. Firma are termen ca până în martie 2010 să finalizeze lucrarea.

„Sunt întârzieri, dar pasajul trebuie terminate în martie. Dacă la acea dată nu vor fi terminate, firma va primi penalizări mari”, a spus şeful Direcţiei de Drumuri din Primăria Timişoara, Culiţă Chiş. Ieşirea la suprafaţă a muncitorilor din Calea Şagului va aglomera şi mai mult traficul, şi aşa sufocat odată cu începrea şcolii şi cu revenirea timişorenilor din concediu. Valoarea investiţiilor la pasaj este de aproximativ două milioane de euro.

 „Până în noiembrie trebuie asfaltate două benzi de pe pasaj”, Violeta Mihalache, director primărie

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite