Societatea Timişoara invită locuitorii oraşului să meargă la ştrand şi bere: "Altfel vom merge la ruşi să le spălăm WC-urile"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Vighi la ultima promenadă anti referendum din Piaţa Victoriei
Daniel Vighi la ultima promenadă anti referendum din Piaţa Victoriei

Membrii Societăţii Timişoara au organizat ieri seară ultima „promenadă a intelectualilor” înainte de referendumul din 29 iulie.

Daniel Vighi, unul din membrii importanţi ai Societăţii Timişoara, şi-a adus aminte de vremurile de acum 22 de ani, când vorbea mulţimilor la portavoce, la manifestările anti comuniste din Timişoara. Scriitorul a fost şi de această dată conducătorul marşului din Piaţa Victoriei, intitulat „promenada intelectualilor”.

Înarmat cu o portavoce de o dimensiune considrabilă, Vighi i-a îndemnat pe timişoreni ca duminică, în ziua referendumului, să meargă la ştrand sau la bere, să plece într-un concediu, în loc să se ducă la referendum

Să nu participaţi la această mascaradă făcută de Ponta şi Antonescu. Nu vă duceţi la ceea ce vor ei. Duminică mergeţi în excursie, mergeţi la ştranduri, oriunde, dar nu puneţi botul, cum se zice la prostiile lui Ponta. Acest om o să ne izoleze total. Cum să ne reprezinte pe noi neruşinatul ăsta, care este un hoţ, vă spun eu ca profesor universitar. Îi face de râs pe toţi tinerii care au muncit în occident, care au spălat farfuri noaptea la pizzerii, pentru a putea avea doctorate cinstite. Să îi fie ruşine. Nu pentru Băsescu am intervenit. Ci împotriva imposturii şi minciunii. Şi pentru Europa, în care am intrat atât de greu. De luni încolo de abia aşteaptă să ne pună vize din cauza acestui imberb care nu ştie politică. Această gură spartă. Vă invităm duminică să nu participaţi la referendum”, a spus Daniel Vighi.

„Nu e vorba de a alege între Băsescu şi Ponta, ci între Europa supărată, Europa <politrucului> Baroso, aşa cum l-a denumit în marea lui înţelepciune domnul Victor Ponta, plagiatorul şef al naţiei. Suntem în faţa unei obţiuni fundamentale, trebuie să judecăm rece şi obiectivitate. Altfel, ne vom uita la Europa peste gard. Patru milioane de români se vor întoarce acasă pentru că <politrucul> Baroso este foarte supărat, şi doamna comisar Viviane Reding, de asemenea. Conducătorii noştri sunt atât de deştepţi încât s-au luat de Europa, care ne dă bani, în care călătorim, în care muncim. Aceasta Europă s-ar putea să ne întoarcă spatele definitiv. De abia aşteaptă. Trebuie să înţeleg foarte exact. Destinul României duminică este la ştrand. Să mergeţi la bere, oriunde, nu la prostia lor. Dacă nu, Dumnezeu cu mila. Să curgă laptele şi mierea”
, a mai spus Vighi.

„Ponta şi Antonescu au pus la cale o lovitură de stat parlamentară. Domnii aceştia ne scot din Europa şi o să ne ducem fain frumos în China, la căpşuni. O să mergem la ruşi să le spălăm wc-urile. Sunt patru milioane de români care muncesc în Europa lui Baroso, nu-i ruşine lui Ponta să vorbească aşa cu preşedintele Uniunii Europene? De acolo îşi câştigă românii un mălai amărât”, a mai transmis Daniel Vighi.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite