Mircea Pora şi-a dat demisia din Societatea Timişoara: Nu a dorit ca numele său să fie asociat cu PDL şi Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scriitorul şi publicistul Mircea Pora
Scriitorul şi publicistul Mircea Pora

Scriitorul Mircea Pora, unul din membrii fondatori ai Societăţii Timişoara, şi-a dat demisia din actuala societate, acuzând orientarea pro-PDL şi pro-Traian Băsescu

Mircea Pora a trimis o scrisoare prin care a explicat motivele pentru care a decis să se retragă din Societatea Timişoara. Scriitorul nu doreşte ca numele său să fie asociat cu PDL şi Traian Băsescu, având în vedere orientarea uneia dintre cele mai puternice organizaţii de societate civilă din România. Redăm mai jos scrisoarea lui Mircea Pora.

“Subsemnatul, Mircea Pora, scriitor, profesor, unul dintre membrii fondatori ai Societăţii Timişoara, spre deosebire de alţi membri fondatori, cu dosar de urmărit efectiv de către organele securităţii ceauşiste, îmi anunţ demisia din actuala Societate Timişoara datorită orientării ei în forţă spre viziunile “democratice”, plus alte practici, ale P.D.L.

Neavând nici un fel de adeziune faţă de această grupare politică, cât şi pentru conducătorul, în fapt, al ei, Traian Băsescu, consider că nu mai este cazul ca numele meu, într-un fel sau altul, să mai fie asociat cu al actualei Societăţi Timişoara. Doresc, în final, succes marilor intelectuali şi scriitori  locali, care o conduc, D. Vighi, V. Marineasa, S. Vultur etc.”.



Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite