Soarta celui mai mare dosar al mafiei imobiliare din Banat, la mâna unui singur om

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionelaş Cârpaci, Francisc Kelemen şi Barabas Pal vor fi judecaţi în stare de arest preventiv
Ionelaş Cârpaci, Francisc Kelemen şi Barabas Pal vor fi judecaţi în stare de arest preventiv

Ancheta realizată de procurorul Parchetului Curții de Apel Timișoara, Angelina Tufariu este cea mai amplă făcută vreodată în Banat împotriva mafiei imobiliare, fiind trimise în judecată 10 persoane. Avocații celor 10 inculpați au invocat mai multe greșeli ale procurorului și au cerut refacerea anchetei, ceea ce ar însemna compromiterea dosarului. Cel care ia decizia finală este însă judecătorul Florin Popescu. 

Termenul de ieri din procesul mafiei imobiliare nu a fost lipsit de tensiuni. Avocații părților implicate au cerut retrimiterea dosarului la Parchet pentru refacerea cercetărilor, invocând mai multe aspecte. Primul a luat cuvântul unul din avocații lui Ionelaș Cârpaci, Ramiro Mancaș. „Prejudiciul în acest caz depășește un milion de euro, iar într-o astfel de situație competența de cercetare i-ar fi revenit DNA-ului. De asemenea, reprezentantul Parchetului a reținut și asocierea în vederea săvârșirii de infracțiuni, iar în acest caz competența îi revine DIICOT-ului”, a spus Mancaș, care a cerut desesizarea instanței și declinarea către DNA sau DIICOT. 

Procurorul pus la zid

Marian Pâcleșan, un alt avocat al lui Cârpaci a susținut la rândul său necompetența procurorului de caz, dar a reclamat și multe încălcări de procedură pentru care se impune refacerea anchetei. A urmat apoi rândul avocatului ales de Manuel Comșa, unul dintre inculpați, să pună tunurile pe procurorul de caz. „Au fost încălcări grave ale dreptului la apărare, făcându-se audierea unor inculpați fără prezența apărătorilor. Dosarul este unul foarte complex, dar ni s-a lăsat termen de studiere a dosarului jumătate de oră. De asemenea, clientului meu i-au fost aduse 10 acuzații noi pentru care nu s-a acordat dreptul la apărare”, a spus avocatul.

 

Angelina Tufariu, procurorul care a anchetat mafia imobiliară

Procurorul de caz, Angelina Tufariu a răspuns tuturor acuzaţiilor aduse de avocaţi, susţinând că prejudiciul nu depășește un milion de euro, formalităţile au fost întocmite corect și că s-a acordat dreptul la apărare al inculpaţilor, ba chiar s-au făcut eforturi pentru a se studia dosarul la ore cerute de avocaţi. Din aceste motive, procurorul a cerut ca procesul să se desfăşoare în continuare pentru aflarea adevărului. 

Decizie-cheie

După ce a ascultat toate părțile implicate, judecătorul Florin Popescu a rămas să tragă concluziile și să decidă dacă dosarul va fi retrimis la Parchet sau va continua pe linia pe care a început. Decizia este una extrem de importantă pentru că dacă dosarul va fi înapoiat pentru refacerea cercetărilor va fi o palmă grea la adresa procurorului de caz, toată ancheta fiind aruncată în aer. De asemenea, retrimiterea dosarului la Parchet poate duce și la eliberarea din arest a lui Ionelaș Cârpaci, Francisc Kelemen și Barabaș Pal, arestați pentru mai multe infracțiuni din dosarul mafiei imobiliare. În cazul în care procesul va continua, lupta devine din ce în ce mai interesantă, iar miza tot mai mare. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite