Timişoara: Şmecherii bănăţeni au „portiţe” la plata amenzilor în Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bănăţenii au colecţii de zeci de amenzi neachitate, pentru că au aflat că pot să părăsească Ungaria fără să le plătească.

Poliţiştii maghiari sunt nemiloşi cu românii care trec pe roşu, circulă cu 200 de kilometri la oră şi nu plătesc taxa pe autostrada Szeged-Budapesta. Valoarea sancţiunilor s-a dublat anul trecut, iar amenzile sunt cuprinse între 50 şi 1.500 de euro, tocmai pentru că şoferii turci, bulgari şi români care tranzitează Ungaria încalcă frecvent legea.

Românii, în special bănăţenii, sunt în fruntea topului datornicilor la poliţia maghiară. Este vorba de 3.000 de amenzi, numai de la începutul anului, aplicate de cei 142 de poliţişti din Szeged.

Plata se face la poştă

„Amenzile se plătesc la poştă, iar la vamă nu putem verifica dacă s-a plătit amenda”, a spus locotenent colonelul Robert Rodics, şeful Poliţiei Rutiere Szeged. Bănăţenii au fost plătitori exemplari până au dat de pontul de a ocoli sistemul unguresc.

Nu plătesc amenzi nici acasă

„Nu plătesc amenzi în România, doar nu o să le plătesc în Ungaria. Nu le plătesc, că sunt prea mari pentru buzunarul meu”, a spus Ioan Rotar, unul dintre şoferii timişoreni traşi pe dreapta, zilele trecute, de poliţiştii români şi maghiari, care au făcut o razie comună pe autostrada spre Budapesta.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite