Timişoara: Şmecherii de România sunt vânaţi pe autostrada din Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii maghiari nu îi iartă pe şmecherii români care vor să facă legea şi pe drumurile din Ungaria. Poliţiştii unguri pun la bătaie radare, aparatură de scanat, cântăresc automobilele şi verifică vignetele cu aparatură care îi uimeşte pe români.

CITEŞTE PE ACEEAŞI TEMĂ:

Poliţiştii români vânează astăzi şoferi în Ungaria într-o operaţiune fără precedent 

Timişoara: 155 de "şmecheri" români amendaţi pe autostradă în Ungaria

Şmecherii bănăţeni au „portiţe” la plata amenzilor în Ungaria
 
Conducerea Poliţiei Rutiere „decapitată” de shaorma (GALERIE FOTO)

Poliţiştii timişeni nu au văzut în viaţa lor aparatura cu care lucrează zi de zi agenţii de circulaţie din Ungaria. Învitaţi la o razie comună pe autostradă Szeged - Budapesta, poliţiştii timişeni nu au reuşit decât să fotografieze aparatura Poliţiei Rutiere Szeged.

Poliţiştii maghiari au 30 de radare pentru judeţul Csongrad care are jumătate din suprafaţa Timişului, în timp ce agenţii timişeni au doar şase radare funţionale, toate donate în 1995 din Germania. Poliţiştii maghiari stau la marginea şoselei şi urmăresc cu binoclul şoferii care îşi pun centurile atunci când dau cu ochii de echipajul de la Rutieră. 

Poliţiştii maghiari au aparatură mobilă cu care verifică dacă românii plătesc vignetele de autostradă. O vignetă costă aproape zece euro pentru patru zile. Peste 30% dintre români nu are obiceiul să cumpere vignete.

Permisele de conducere, paşapoartele şi cărţile de identitate sunt verificate tot cu aparatură mobilă, pentru falsuri. ;

TIR-urile care transportă marfă sunt verificate prin scanare cu aparatură specială, apoi sunt urcate pe un cântar uriaş, care se află în interiorul unui tir. 

Emisia de noxe este verificată de poliţiştii maghiari cu laptopul, prin introducerea unui cablu în ţevile de eşapament, iar gazele poluante sunt măsurate cu senzori. Amenzile pentru nerespectarea normelor de poluare sunt cuprinse între 500 şi 1.000 de euro.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite