Șmecherie cu posturi de funcționari publici la primărie: se „fabrică” încă doi șefi de servicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La nici un an de la disponibilizările în masă, reprezentanții Primăriei Timișoara au propus un proiect de hotârâre prin care mai multe posturi ocupate de personal contractual să fie transformate în posturi de funcționari publici. În același timp, s-a făcut o propunere de înființare a două posturi noi de șefi de serviciu. 

Șefa Serviciului de Resurse Umane din Primăria Timișoara, Rodica Aurelian, judecată pentru că ar fi promovat ilegal, a pregătit un proiect de hotărâre care „duhnește” a șmecherie. Potrivit proiectului, postat pe siteul Primăriei Timișoara, Rodica Aurelian propune transformarea unor angajați care au calitatea de personal contractual, în funcționari publici. „Având în vedere faptul că specificul activităţilor desfăşurate în cadrul compartimentelor funcţionale ale aparatului de specialitate al Primarului implică exercitarea prerogativelor de putere publică prevăzute de art. 2 alin.(3)lit.a),b)  şi e) din Legea nr.188/1999 privind statutul funcţionarilor publici , propunem transformarea posturilor de personal contractual din cadrul acestor compartimente în funcţii publice”, arată proiectul.  În total, 35 de posturi vor fi transformate. În afară de asta, se propune și înființarea a două posturi noi, care să ocupe funcțiile de șefi de servicii. Potrivit declrarațiilor de avere, un șef de serviciu este plătit regește. 

Cu binecuvântarea secretarului

Secretarul Primăriei Timișoara, Ioan Cojocari susține că propunerea este perfect legală. „Este cu acordul Agenției Naționale pentru Funcționari Publici. Legea permite”, a spus Cojocari. La rândul său, liderul de sindicat, Tiberiu Negrei, susține că proiectul de acum, nu are nicio legătură cu disponibilizările de anul trecut. „În statutul funcționarului public spune ce înseamnă ce activități desfășoară un funcționar public. Există primării, unde anumiți salariați prestează activități specifice funcției publice și atunci angajatorul trebuie să solicite Agenției Naționale pentru Funcționari Publici să transforme acel post într-un post de funcționar public. Nu are legătură cu disponibilizările pentru că acele posturi sunt ocupate”, a spus Tiberiu Negrei. Potrivit acestuia, diferența la salariu dintre un funcționari publici și personalul contractual, constă în anumite prime și bonusuri de care funcționarii se bucură, iar ceilalți nu. „Sunt chestii care au început să dispară. Nu știu dacă acum mai sunt diferențe între cele două categorii”, a spus Negrei. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite