Sirienii din Timișoara au ieșit din nou în stradă pentru a protesta împotriva președintelui Asad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arabii din Timișoara sunt alături de revoluționarii din Siria
Arabii din Timișoara sunt alături de revoluționarii din Siria

Comunitatea sirienilor a primit autorizație pentru o manifestație în zonă centrală a Timișoarei, lângă Ceasul Floral. Până sâmbătă, timișorenii vor putea vedea și o expoziție cu fotografii șocante.

Câteva zeci de persoane s-au adunat în fața Ceasului Floral pentru a-și arăta nemulțumirea față de escaladarea violențelor din Siria, unde, în aceste zile, armata a început o ofensivă împotriva revoluționarilor. Arabii, cu steagurile Siriei, au strigat lozinci împotriva președintelui dictator Asad, pe care îl acuză de moartea a mii de persoane. Din date oficale, au fost ucise cel puțin 3.000 de persoane, însă, numărul victimelor și a dispăruților este mult mai mare.

“Am ieșit din nouă să protestăm împotriva a ce se întâmplă în Siria. De această dată lucrurile au luat o turnură aparte, pentru că președintele folosește armata împotriva manifestanților pașnici, care cer libertate”, a declarat Ziad al Massalmeh, președintele Asociației Culturale Româno-Arabe.

VEZI AICI GALERIE FOTO

Proteste similare au avut loc la Craiova și București, dar și mai multe orașe din Europa.

“De 42 de ani țara este sun dictatură. Sunt sute de mii de oameni în închisoare, mii de oameni au fost omorâți. Eu sunt de 30 de ani la Timișoara, dar mai am rude în Siria”, a spus Amun Husein, unul din manifestanții de la Timișoara.

Sirienii au ținut să le arate timișorenilor ce se întâmplă la ei în țară, astfel că au montat în fața Ceasului Floral un cort în care se oferă informații și pliante. De asemenea, au fost realizată și o expoziție cu imagini tragige cu persoane ucise în Siria. Arabii au primit autorizație pentru această manifestare până sâmbătă, la ora 18.00.

Comunitatea sirienilor din Timișoara numără 265 de persoane. Este pentru a treia oară când aceștia protestează, după mitingul din fața Prefecturii și cel de acum două săptămâni, de la stadionul “Dan Păltinișanu”.



Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite