Sinistraţi aruncaţi a doua oară în stradă de autorităţi: „Am fost condamnaţi la moarte”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele 15 familii sunt forţate să locuiască unde pot, dar nu acasă. Bătuţi de soartă, oamenii spun că autorităţile doresc să îi alunge în ger, astfel că le-au tăiat gazul, curentul şi apa potabilă.

După ce în urmă cu două săptămânii, familiile sinistrate s-au reinters acasă şi cu ultimele economii s-au racordat la reţeaua de apă şi de curent electric, autorităţile au decretat: nimeni nu mai are voie să locuiască în acel bloc. Motivul e reprezentat de faptul că în orice moment imobilul se poate surpa şi nimenu nu doreşte să fie responsabil pentru o nouă dramă. Cu toate că în bloc s-a sistat curentul şi apa, iar cei de la gaz nu au apucat să monteze o parte dintre contoare, puţini sunt cei care au unde să plece.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE

"E o bătaie de joc ce s-a întâmplat aici. Autorităţile ne condamnă la moarte. Eu nu am bani ca să mă mut la hotel. Sunt proprietar pe apartament şi vreau să locuiesc aici. Nu înţeleg de ce ni se refuză dreptul la viaţă. Când am plătit banii ca să fim racordaţi la apă şi curent toată lumea a fost de accord. Peste noapte lucrurile s-au schimbat. Cine o să ne păzească bunurile?", se întreabă Gheorghe Guici, de 54 de ani, unul dintre primii locatari care şi-a luat inima în dinţi şi a hotărât să se mute înapoi acasă.

Oamenii nu mai vor să fie sinistraţi

Cei de la Inspectoratul de Stat în Construcţii spun că blocul va fi în siguranţă doar în momentul în care etajele superioare ale imobilului, care au fost distruse în proporţie de 50 la sută, vor fi reparate. Tragic este că locatarii nu au bani de reparaţii, la fel ca şi Primăria Timişoara.

"Clădirea este instabilă şi prezintă pericol pentru viaţa oamenilor. E nevoie de consolidări urgente. Imediat după explozie, apartamentele au fost debranşate, astfel că rebranşarea făcută de locatari a fost ilegală ", a spus Ion Constantin, directorul Inspectoratului de Stat în Construcţii Timiş.

Oamenii nu mai vor să fie sinistraţi

În timp ce sinistraţii se chinuie să îşi găsească noi locuinţe, o altă explozie a avut loc în Timişoara

Doi tineri au fost răniţi grav, la Timişoara, în dimineaţa zilei de duminică, după ce casa în care se aflau a explodat, deflagraţia fiind urmată de un incendiu. Din primele cercetări ale pompierilor rezultă că deflagraţia a fost cauzată de o acumulare de gaze. În urma incidentului, casa aflată pe strada Cloşca, din Timişoara, a fost distrusă în totalitate, iar doi adolescenţi, un băiat (17 ani) şi o fată, au suferit arsuri, fiind transportaţi la Clinica de chirurgie plastică şi reparatorie "Casa Austria" din municipiu, iar mai târziu la Bucureşti. CLICK AICI PENTRU DETALII.

Casa expodată la Timişoara din cauza acumulării de gaze

Un alt bloc a explodat pe 5 octombrie, la ora 03.45 din cauza unei acumulări de gaze. Un tânăr a fost rănit şi a fost preluat de echipajele de la Ambulanţă. Echipele sosite la faţa locului se aşteptau să întâlnească o situaţie gravă, cu o serie de victime. CLICK AICI PENTRU DETALII.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite