Singurul comandant de batalion din România rănit în război a botezat un copil abandonat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Augustin Nicuşor Pegulescu a fost rănit în teatrul de operaţiune din Afganistan, fiindu-i amputat piciorul în zona femurului. Între timp, Pegulescu a devenit comandantul Batalionului 32 Infanterie Mircea din Timişoara, fiind singurul comandant din ţară rănit. Recent comandantul a devenit părintele spiritual al unui copil abandonat.

„Scorpionii Galbeni”, militarii din Batalionul 32 Infanterie Mircea din Timişoara merg de Paşte şi Crăciun cu cadouri la centrele de copii cu probleme din Timişoara. În vizita la Centrul de Recuperare şi Reabilitare a copiilor cu probleme, militarii l-au găsit pe Claudiu Ovidiu Suciu, un băieţel de un an, abandonat de părinţi. „Avem o colaborare de mai multă vreme. Am primit această propunere de la doamna directoare când am fost cu cadouri de Paşte şi am acceptat fără să stau pe gânduri”, a spus comandantul Pegulescu.

Augustin Pegulescu a fost rănit în Afganistan. Într-o misiune de patrulare, Pegulescu şi camarazii săi au trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat, iar transportorul în care se aflau a sărit în aer. Comandantul a fost rănit la picior, iar după 322 de zile de îngrijiri medicale a fost repus pe picioare.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite