VIDEO "România merită închiriată pe 50 de ani nemţilor. Nu vrem să murim de foame din cauza parlamentarilor", strigă sindicaliştii din Timiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

1.000 de protestatari din Timiş au plecat la Bucureşti. Ultimii au plecat azi-noapte şi sunt pregătiţi de revoluţie. Oamenii spun că au ajuns la limita sărăciei şi sunt dispuşi să închirieze ţara. "Ori ne primim salariile, ori facem revoluţie. De atâţia ani suntem călcaţi în picioare. Stop crimelor comise de parlamentari".

Botoşani: Bugetarii ajunşi în Capitală au fugit la moaşte: Doar jumătate sunt acum la mitingul din Piaţa Victoriei!

Azi-noapte, 200 de persoane s-au îmbarcat în autocare şi au plecat spre Bucureşti unde au de gând să lupte pentru votarea moţiunii de cenzură. Cei mai mulţi dintre sindicalişti sunt profesori şi oamenii ai legii. Aceştia şi-au luat liber de la lucru şi au de gând să strice o zi întreagă în stradă pentru a obţine dreptul la o viaţă mai bună.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE

"Îmi doresc din tot sufletul să nu ne pierdem timpul şi în final cei care ar trebui să vadă de buna guvernare a acestei ţări să respecte toate valorile morale. Aceasta este cererea noastră fundamentală. E ruşinos şi mizerabil dacă vom fi întorşi din drum cu autocarele. Atunci o luăm pe jos şi tot ajungem la Bucureşti în două-trei. O să facem mitingul sâmbătă. Nu ştiu dacă o să rezolvăm ceva prin miting, dar măcar punem presiune pentru binele acestei ţări", a spus, pentru Adevărul de seară Timişoara, Doinel Malcoci, liderul poliţiştilor din Timiş.

"La ora actuală Guvernul nu e în stare să gestioneze criza şi nici ţara. Nu există nici până la această oră un program anticriză. Nimeni nu mai are încredere în aceşti guvernanţi. O participare masivă din partea populaţiei la acest miting trebuie să atragă un semnal de alarmă în rândul parlamentarilor. Dacă nu se rezolvă nimic, atunci pasul următor e o grevă generală care va paraliza economia. Nimeni nu îşi doreşte să se ajungă până acolo. Parlamentarii din Timiş ne-au dezamăgit. Trebuie să ne luăm soarta în propriile mâini", a declarat Ştefan Gogoşanu, lider sindical al Cartel Alfa - filiala Timiş, pentru Adevărul de seară Timişoara.

Cei mai radicali dintre sindicalişti au propus azi-noapte, mai în glumă, mai în serios, închirierea României. "Ori ne primim salariile, ori facem revoluţie. De atâţia ani suntem călcaţi în picioare. Trebuie spus odată stop crimelor comise de parlamentari.Ţara asta merită închiriată pe 50 de ani nemţilor. Altfel, o să ajungem să murim de foame", a spus Andrei Turcan, unul dintre profesorii din Timiş care vor participa la miting. ".

În orele petrecute în autocar, cei 200 de protestari vor repeta lozincile şi scandările. Ei se vor întoarce la Timişoara joi dimineaţă, nu înainte de a dormi o noapte, după miting, la un hotel de lângă Bucureşti.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite