PORTRET: Simona Mocan transformă făina în cadouri originale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra coace într-un cuptor decoraţiunile destinate celor care doresc să cumpere daruri originale de sărbători.

Simona Mocan şi-a început prima afacere cu obiecte confecţionate de ea în 2002. „Eram în anul IV la Facultatea de Arte Plastice din Timişoara. Am făcut mărţişoarele mai mult din joacă, iar în prima zi le-am vândut pe toate. Nu am dormit atunci o săptămână. Noaptea făceam mărţişoare, ziua le vindeam pe toate”, îşi aminteşte tânăra, care între timp şi-a transformat pasiunea într-o afacere de succes, iar în aceste zile îşi vinde produsele în Piaţa Operei. Ea realizează artifacte în funcţie de târgurile la care participă.

„Fac mărţişoare, cadouri tematice pentru târgurile la care particip prin ţară sau de sărbătorile de iarnă”, a spus Simona Mocan, care lucrează alături de soţul ei şi de doi angajaţi pentru a confecţiona decoraţiuni. Pe tot parcursul unui an, Simona face şi cadouri personalizate pentru firme. „Ne-am deschis şi un site pe internet şi acum primim comenzi online. Nici nu putem să facem faţă în perioada sărbătorilor”, a mai povestit tânăra. Ea spune că oamenii îşi doresc cadouri originale, de calitate, care să fie frumos colorate şi să fie cât mai ieftine.

„Clienţii mei nu sunt cocalari. Oamenii vin şi cumpără obiectele create de noi pentru că sunt originale. Nu sunt chinezăriile trase la indigo, care au
inundat piaţa în ultimii ani”, a mai spus tânăra. Simona produce piesele acasă, iar după ce le modelează, le indroduce într-un cuptor, apoi le pictează. „Cumpăr pasta de făină cu 12 lei kilogramul. Unele lucrări sunt mici, altele mai mari. Preţurile sunt cuprinse între 4 şi 60 de lei, în funcţie de munca investită în fiecare obiect scos la vânzare şi de dimensiunea obiectului modelat”, a mai spus Simona Mocan.

Întrebări şi răspunsuri

Ce alte lucrări ai în derulare?
Am pictat şi o grădiniţă, case, apartamente, restaurante, piese de mobilier. Oamenii îşi doresc lucruri deosebite. Mulţi dintre ei au bani, dar nu au bun gust. Reciproca e valabilă. În România toată lumea vrea să fie la modă, însă genul acesta de oameni pierd din vedere faptul că nu există armonie în casa lor.

Unde se vând cel mai bine produsele tale?
Am comenzi din întreaga ţară. Cei mai fideli clienţi şi cele mai mari vânzări sunt la Târgul de ceramică de la Iaşi. Acolo sunt foarte mulţi oameni care pun preţ pe lucrările orginale.

Profil
Născută. 9 mai 1980, Arad .
Studii. Facultatea de Arte Plastice din Timişoara.
Experienţă. Administrator
firmă decoraţiuni.
Familie. Căsătorită.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite