PORTRET: Silviu Sinitean ajută tinerii prin voluntariat şi acţiuni caritabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul face parte din Leo Club Timişoara şi convinge persoanele din jur să facă acte de caritate. De trei ani de zile, Silviu Sinitean este membru al clubului Leo, o asociaţie de tineri ce aparţine de clubul Lions Timişoara.

Profil


Născut:
21.12.1986, Timişoara
Studii: Facultatea de Automatică şi Calculatoare, Politehnica Timişoara
Experienţă: De trei ani voluntar
Familie: Necăsătorit

„Micuţii” leuţi pot fi consideraţi o organizaţie non-guvernamentală care îşi ajută semenii. Pe bază de voluntariat, membrii Leo Club Timişoara au reuşit să modernizeze şcoli şi spitale, în acelaşi timp făcându-le viaţa mai uşoară altor zeci de tineri. Au început cu vânzarea de vin fiert pe sume modice, iar cu banii strânşi au făcut investiţii în centre comunitare, au organizat treasure hunt-uri cu cadouri pentru copii de la Centrul Rudolf Walter, au donat bani pentru dotarea de biblioteci, respectiv au creat o săptămână de evenimente pentru micuţii defavorizaţi social.


„Pe lângă scopul nostru de a ajuta acolo unde putem în cadrul comunităţii locale, am încercat de-a lungul anilor să convingem cât mai mulţi dintre cetăţenii timişoreni şi timişeni că doar cu contribuţia fiecăruia în parte putem spera la o dezvoltare cât mai bună a oraşului şi a judeţului. Celălalt scop al nostru, acela de a forma o echipă competentă de tineri, s-a transformat în ceva mult mai frumos şi anume, grupul nostru s-a metamorfozat într-o familie mare şi fericită. Noi, cei din Leo Timişoara, nu ne vedem doar în cadrul şedinţelor sau a proiectelor. Participăm împreună la activităţi sportive, culturale, mergem la film, facem un grătar, o excursie. Şi să nu uităm de party-uri”, spune Silviu Sinitean.
Practic, prin toate acţiunile organizate de ei, tinerii din Leo Club Timişoara deprind elemente de leadership şi acumulează experienţă în cadrul oportunităţilor ce li se ivesc.

Întrebări şi răspunsuri

De când există o filială Leo şi în Timişoara?
Din 1997, clubul Leo Timişoara se poate mândri cu una dintre cele mai bogate activităţi din leonismul românesc. Leo Timişoara este al doilea club din ţară ca vechime, după cel din Craiova. Clubul face parte din Districtul Leo 124 România din anul 2004, district care a luat naştere în cadrul Convenţiei Naţionale de la Timişoara, din mai, acelaşi an.

Care este cea mai cunoscută acţiune a voastră?
Tradiţionala vânzare de vin fiert din preajma Crăciunului, acţiune în urma căreia, an de an, au fost strânşi bani cu care am ajutat la recondiţionarea unor şcoli şi spitale.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite