Ceața care a l-a ucis pe președintele Poloniei a creat probleme și la avionul lui Emil Boc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tragedia din Rusia, în care preşedintele Poloniei şi importanţi oficiali polonezi au murit în urma prăbuşirii avionului cu care circulau, arată riscurile aduse de condiţiile meteo nefavorabile, combinate cu o eroare umană. Într-o vizită la Timişoara, şi avionul cu care zbura premierul României, Emil Boc a avut probleme din cauza vremii. Aeronava a aterizat fără probleme, dar a întârziat jumătate de oră.

În urmă cu o lună Timişoara a găzduit o întâlnire ONU istorică. În capitala Banatului s-au întâlnit peste 150 de ambasadori ONU, membri ai Grupului de Relocare din Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), dezbaterea fiind prima din istorie care se desfăşoară în afara Genevei. La evenimentul de la Timișoara a participat și premierul Emil Boc, precum și ministrul de Interne, Vasile Blaga.

Conferința de deschidere a început cu jumătate de oră întârziere din cauză că avionul de linie cu care a sosit Emil Boc a întârziat jumătate de oră, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, mai exact din cauza ceții. Surse oficiale au spus chiar că ambasadorii ONU au vrut să înceapă conferința fără Boc. Până la urmă premierul a ajuns cu jumătate de oră întârziere și a deschis conferința.

Circulă cu poporul din cauza crizei

În vizitele oficiale pe care le face în țară, Emil Boc obișnuiește să circule cu curse de linie. Una din primele vizite de acest gen a fost făcută la mijlocul lunii ulie a anului trecut, când Boc a venit la Timișoara pentru a vedea stadiul lucrărilor la centura de ocolire a Timișoarei și pentru a vizita compania americană Smithfield. Întrebat ce îl determină să circule cu avioane de linie, Emil Boc a spus că trebuie să se țină seama că e criză și nu sunt bani de avioane speciale. „Am venit la clasa economic, nici măcar la clasa bussines”, a adăugat Boc.

Vizită cu ghinion

Deși a venit la Timișoara în cămașa violet, vizita premierului din luna iulie a anului trecut a fost una cu ghinion. Evenimentul rămâne celebru pentru că la intrarea în Palatul Administrativ, Emil Boc a fost atacat cu un ou de către o persoană, care a fugit imediat după atac.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite