Sfidând ploaia, sute de biciclişti timişoreni au ţinut să arate că a venit primăvara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

500 de biciclişti au decis să înfrunte vremea urâtă şi să pedaleze ore în şir prin Timişoara. Evenimentul de astăzi a vrut să marcheze cel de-al doilea an de evenimente denumite "Verde pentru biciclete". Pentru a atrage cât mai mulţi biciclişti,organizatorii au oferit tricouri gratuite participanţilor.

În jurul orei 10.00, traficul din zona Torontalului era sufocat de biciclişti dornici să facă sport şi să descopere oraşul prin pedalare. Organizatorii au numărat nu mai puţin de 500 de persoane care au decis să răspundă invitaţiei, iar cel mai probabil, dacă vremea nu ar fi fost urâtă, numărul bicicliştilor dornici de pedalare ar fi fost dublu.

"Eu am aflat de pe bloguri de eveniment şi am avut grijă să dau mai departe mesajul. E un mod inedit de a practica sportul. Aşa avem grijă să respectăm şi mediul înconjurător. În plus, e mai distractiv şi mai ieftin să ai o bicicletă decât o maşină", a spus Aurelia Miţoc, în vârstă de 23 de ani.

Au fost şi familii întregi care au acceptat invitaţia. "Ar fi trebuit să plec cu soţia şi cu copiii la sat să muncim. A fost vremea urâtă şi am amânat treaba, dar cum nu aveam altceva de făcut, am zis că e momentul să scoatem biciclete din garaj şi să le punem în folosinţă, din nou", a spus Codruţ Trifu, de 33 de ani.

image

La eveniment au fost prezenţi şi tineri neiniţiaţi în tainele mersului pe două roţi. "M-au bătut prietenii la cap mai bine de o săptămână. Am zis să vin şi acum nu regret", a spus pentru Adevărul de seară Timişoara Dan Potcovaru, în vârstă de 18 ani.

200 de biciclişti în plus pe străzi

Dorinţa organizatorilor - de a avea cât mai mulţi biciclişti pe străzi - prinde încet, dar sigur, contur, astfel că de săptămâna viitoare, străzile vor fi luate cu asalt de încă 200 de biciclişti. Bega Grup a decis donarea de 200 de biciclete angajaţilor care şi-au manifestat dorinţa de a utiliza acest mijloc de transport pentru serviciu. Invetiţia este de 100.000 de lei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite