Timisoara: Sfaturi de la cei care au sfidat criza

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timisoara: Sfaturi de la cei care au sfidat criza
Timisoara: Sfaturi de la cei care au sfidat criza

Cele mai profitabile companii care au reuşit să se menţină pe piaţă în plină recesiune au cucerit Topul Firmelor.

Afacerile bănăţene se luptă cu turbulenţele recesiunii prin economii pe toate planurile şi reorganizări ale activităţilor.

arometru al realităţii economice din Vest, Topul Firmelor organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultuă Timişoara (CCIAT), a premiat săptămâna aceasta cele mai bune afaceri bănăţene. Pentru prima dată în cei 16 ani de când Topul Firmelor se organizează la Timişoara, în competiţie au fost incluse şi companii cu datorii la stat.  „Există şi firme care sunt în Top, dar care între timp au ajuns în insolvenţă şi se pot redresa dacă adoptă programe de reorganizare eficiente”, a explicat Georgică Cornu, preşedintele CCIAT.

Au rămas pe linia de plutire

În timp ce unele companii intrate în competiţie pentru ocuparea unui loc fruntaş în Topul Firmelor au ajuns, recent, în insolvenţă, altele s-au menţinut în clasament timp de trei sau chiar cinci ani consecutiv. De la Topul Firmelor, executivii Auto Europa au plecat acasă cu un Trofeu de Excelenţă, pentru că, cinci ani la rând, concesionarul auto s-a situat în fruntea clasamentelor celor mai bune afaceri din Timiş.  „Ne menţinem în Top printr-o bună organizare şi multă muncă”, a declarat Florin Dăbuleanu, director executiv Auto Europa. Primele acţiuni anticriză ale concesionarului Dacia s-au luat din vara lui 2008, iar strategia sa de luptă cu recesiunea a inclus măsuri de austeritate pe toate centrele de profit. „Am făcut economii pe toate sectoarele, de la curent, energie, până la reducerea costurilor cu salarizarea”, a adăugat Dăbuleanu. Într-o piaţă auto atacată de recesiune, previziunile şi planurile companiei vizează perioade tot mai scurte de timp, iar clienţii se numără la finalul fiecărei zile. „Urmărim zilnic activitatea şi încercăm să ne adaptăm de la o zi la alta”, a declarat Sebastian Răducanu, director executiv adjunct Auto Europa.

Publicitatea, esenţială şi pe criză

Preşedintele CCIAT, Georgică Cornu, şi-a reorganizat afacerile din toamna lui 2009, dar consideră că tăierea costurilor prin renunţarea la promovarea companiilor este o măsură luată prematur. „Nu îţi faci publicitate, dispari de pe piaţă”, a declarat Cornu.

Mai multe firme de Top

CCIAT a premiat firmele care s-au menţinut în Top timp de trei şi cinci ani la rând prin Distincţia de Excelenţă, respectiv Trofeul de Excelenţă. Numărul firmelor care se menţin în Top şi reuşesc să primească aceste două distincţii a crescut cu zece procente faţă de ediţia anterioară.

Am făcut economii pe toate sectoarele, de la curent, energie, până la reducerea costurilor cu salarizarea
Florin Dăbuleanu, director Auto Europa

475
de companii s-au clasat pe primele locuri în Topul Firmelor din Timiş

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite