"Pantera neagră" loveşte din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mansour Gueye a marcat în partida cu Alba Iulia primul său gol pentru „Poli” după doi ani şi cinci luni. După o perioadă în care a fost împrumutat şi o accidentare care l-a ţinut departe de gazon mai bine de jumătate de an, atacantul a spart gheaţa.

Pe 4 noiembrie 2007, Mansour era introdus în teren de Dusan Uhrin Jr. în minutul 90 al partidei Poli – Steaua, la scorul de 1-0. O acţiune pe dreapta a lui Abiodun, centrare în careu, iar atacantul abia intrat execută o „foarfecă” impecabilă de lângă un fundaş de naţională, Goian, ducând scorul la 2-0. A fost ultimul gol înscris de jucătorul senegalez în tricoul alb-violet, până la partida cu unirea Alba Iulia.

În sezonul 2008/09, Mansour a fost împrumutat în Liga a 2-a la CS Buftea şi în prima divizie la Gloria Buzău. Evoluţiile sale bune, cu 15 goluri înscrise de-alungul sezonului (opt în liga secundă şi şapte pe prima scenă), i-au determinat pe oficialii de la Poli să-l cheme înapoi. Ca un făcut, în vârf de formă, „Mansi” s-a accidentat în chiar primul amical de la revenirea la Timişoara, suferind o ruptură de ligamente încrucişate şi ruptură de menisc la genunchiul drept. După o operaţie şi o lungă perioadă de recuperare, atacantul a revenit într-un meci oficial pe finalul partidei cu Rapid, iar în partida din această săptămână cu Alba Iulia a jucat din nou în faţa spectatorilor timişoreni.

Şut şi gol

După 15 minute „de încălzire” în partida cu Rapid, Mansour a jucat 35 de minute în partida cu Alba Iulia, cu rezultate încurajatoare. La zece minute după intrarea pe teren, seneglezul l-a servit ideal pe Goga pentru golul de 5-0, iar în minutul 90 înscrie din careu după o acţiune personală.
M-am bucurat că am intrat din nou, pentru că a trecut foarte mult timp de când nu am mai jucat în faţa propriilor suporteri. Mi-a fost dor de suporteri şi de atmosfera de aici. Am intrat în meci şi am dat gol, încet încet îmi revin. Normal că îmi era dor să marchez, să joc, astăzi a fost un timp foarte frumos, am pofta aceea de a juca şi mulţumesc lui Allah că am dat şi gol”, a declarat Mansour Gueye.

Atacantul avea nevoie de astfel de reuşite şi admite că nu este încă în formă optimă. „Îmi dă mai multă încredere, la Rapid am jucat 15 minute şi mi-a fost foarte greu, din cauza terenului şi a vremii. Astăzi a fost greu în primele cinci minute că m-am sufocat, dar până la urmă a fost bine, am început să alerg, am terminat cu bine”, a mai spus jucătorul.

Antrenorul a caracterizat pe scurt situaţia atacantului. „Mansour avea nevoie să înscrie, are nevoie de încredere. Pare puternic în exterior, dar e destul de timid, are nevoie de susţinere, de încredere", a declarat Neluţu Sabău.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite