Serviciu de Ajutor Maltez vă aşteaptă la a IV-a ediţie a Balului Caritabil Maria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filiala Timişoara a Serviciului de Ajutor Maltez în România organizează mâine cea de-a IV-a ediţie a Balului Caritabil „Maria". Evenimentul din acest an , care va începe la ora 19, în Sala Bavaria a Hotelului Continental din Timişoara - se bucură de momentul jubiliar al sărbătoririi a două decenii de existenţă şi activitate în slujba nevoiaşilor din România, pentru Serviciul de Ajutor Maltez.

Scopul declarat al organizării acestui eveniment caritabil îl reprezintă reabilitarea Centrului Social Maltez din Timişoara (strada Gheorghe Bariţiu, numărul 18), stabiliment sub egida căruia funcţionează atât Căminul Maltez de Bătrâni „Sfântul Ioan", Centrul Maltez de Zi - Clubul Seniorilor, Cantina Socială Malteză, ce asigură şi continuitatea proiectului social „Bucătăria pe roţi", dar şi Centrul Maltez de Distribuire a Ajutoarelor sau Farmacia Malteză.

Contextul aniversar al organizării Balului Maltez din acest an reprezintă un prilej deosebit în istoria SAMR Timişoara, moment marcat deopotrivă de prezenţa dr. Dieter Scheidt - cel care a trimis, prin Malteser Hilfsdienst din Jülich (Germania), primele ajutoare în România, a înfiinţat gruparea Malteză din Timişoara, în 1990 şi a susţinut activitatea diverselor proiecte sociale Malteze -, dar şi de un moment de ceremonie - oficiat de către Cavalerul de Malta şi Preşedintele de Onoare al SAMR, dr. Valentin Puskas - când se vor acorda distincţii celor care, de-a lungul timpului, au fost aproape de organizaţia din Timişoara.

Programul muzical va fi întreţinut de către artista Annamari Dancs - care s-a bucurat de un debut de senzaţie pe scena Teatrelor de Operetă din Bucureşti şi Budapesta, turnee în Canada, Franţa, Italia, Israel, Slovacia, Ucraina sau Ungaria, zece albume lansate şi piese care au cucerit topurile internaţionale.

Din varietatea momentelor din programul pregătit de către organizatori face parte, pentru a întări specificul evenimentului, licitaţia titlului de Cavaler de Onoare al Balului Maltez, ceremonie de investire ce va fi condusă de Cavalerul de Malta, Canonicul Petér Szabo sau momentul surpriză dedicat doamnelor şi domnişoarelor ce poartă numele Maria, prezente la Bal.

Momentul cel mai fierbinte al evenimentului va fi reprezentat de către extragerea zecilor de bilete câştigătoare la Tombola Balului Caritabil Maria, dar mai ales de Licitaţia lucrărilor de artă, printre care se numără o pianină Burger & Jacoby, la care a cântat Johannes Brahms, sculpturi în bronz semnate Menczel, Váradi sau Varga şi alte picturi deosebit de apreciate.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite