Sentinţele Tribunalului Timiş nu sunt publicate pe internet pentru că nu sunt oameni la scanere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sentinţele Tribunalului Timiş nu sunt încă publicate pe internet
Sentinţele Tribunalului Timiş nu sunt încă publicate pe internet

Preşedintele instanţei îşi doreşte ca în cursul acestui an toate sentinţele judecătorilor Tribunalului Timiş să fie puse pe site, însă nu există angajaţi care să scaneze paginile.

Tribunalul Timiş ar avea nevoie de opt persoane care să se ocupe de scanarea sentinţelor judecătoreşti, însă nu există bani alocaţi de la guvern pentru aceste joburi, iar posturile sunt blocate.

„Avem scanerele cumpărate şi funcţionează. Sunt într-o sală a tribunalului, acoperite cu folii. Nu angajaţi care să le folosească. Avem inclisiv suportul IT pentru a posta pe internet sentinţele", a declarat Eduard Smîntînă, preşedintele Tribunalului Timiş.

Publicarea sentinţelor judecătoreşti pe internet ar uşura munca grefierilor de la arhiva Tribaunlului Timiş, unde oamenii solicită zilnic să vadă zeci de dosare tocmai pentru a avea acces la sentinţe.

Publicarea sentinţelor judecătoreşti pe internet a fost hotărâtă în urmă cu doi ani de Ministerul Justiţiei, însă măsura nu a fost implementată până în prezent din cauza problemelor cu logistica.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite