Sentinţă în jaful de la BRD Craiova. Vezi ce pedeapsă a primit interlopul timişorean Doru Meosu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Valuta a murit prin infometare dupa ce a slabit 60 de kilograme
Paul Valuta a murit prin infometare dupa ce a slabit 60 de kilograme

Tribunalul Timiş a emis prima sentinţă în procesul fraudei de la BRD Craiova, proces în care gruparea condusă de Jahani Farid, supranumit şi „Paul Valută”, a devalizat banca cu  aproximativ două milioane de euro. Interlopul timişorean, Doru Meosu, celebru pentru traficul de maşini de lux a fost şi el condamnat în dosar.  

Magistraţii timişeni au emis prima sentinţă în dosarul BRD Craiova. Cea mai mare condamnare a primit-o Eugen Florescu, cunoscut membru al lumii interlope din Craiova. Interlopul timişorean Doru Meosu, cunoscut traficat de maşini de lux şi implicat în frauda de la BRD Craiova la câteva luni de la ieşirea din puşcărie, a primit o pedeapsă cu închisoarea de şase ani. Doru Meosu a ajuns celebru şi după ce a fost ţinta unui atac cu bombă-capcană. O grupare interlopă din Oradea cu care Meosu a fost în conflict i-a amplasat acestuia o bombă în maşină, dar interlopul a scăpat. 

În dosar au mai fost condamnaţu Paul Mânzu (7 ani şi 3 luni de închisoare Tunc Osman (5 ani şi şase luni închisoare), Ors Sami (5 ani şi şase luni de închisoare). Aceeaşi pedeapsă de 5 ani şi 6 luni a primit-o şi funcţionara BRD, Maria Biţu. Dosarul deschis pe numele lui Jahani Farid, alias Paul Valută, a încetat odată cu moartea acestuia. Aflat în arest preventiv, Paul Valută a refuzat mâncarea şi tratamentul medicilor, susţinând că este nevinovat. După ce a slăbit 60 de kilograme, Jahani Farid a murit în ianuarie 2009. 

Odată cu arestarea inculpaţilor din dosar banca devalizată a început recuperarea prejudicilui. Aproximativ 600.000 de euro nu au mai fost însă recuperaţi, iar printr-o acţiune în instanţă, BRD a cerut punerea sechestrului pe bunurile lui Paul Valută pentru recuperarea prejudiciului. În dosarul pe fond BRD GROUPE SOCIETE GENERAL SA- SUCURSALA CRAIOVA, a fost parte civilă, iar, potrivit minutei de şedinţă, acţiunea băncii a fost admisă.  

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite