Tupeu de hoţi pentru un sejur all-inclusiv: au trăit regeşte aproape o lună în casa unei femei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi hoţi au trăit aproape o lună întreagă în casa unei femei din Giarmata fără să fie deranjaţi de nimeni. Când proprietara a revenit acasă, tinerii dormeau beţi şi goi. Pungaşii i-au golit frigiderul proprietarei, i-au băut ţuica din pivniţă şi, când au rămas fără bani, s-au apucat să-i vândă mobila.

O bătrână de 102 ani a pus pe fugă două hoaţe de origine română

Franţa: Şase români au fost arestaţi, după ce au încercat să intre într-o casă

La începutul săptămânii, Viorica Antal, o timişeancă de 61 de ani, s-a întors acasă, în satul Giarmata de lângă Timişoara, după o lună de absenţă. Femeia fusese plecată la Huedin, judeţul Cluj, ca să-şi îngrijească mama foarte bolnavă.

Viorica a fost şocată însă când în patul ei de acasă a găsit doi tineri goi şi turmentaţi. Iniţial, femeia a crezut că e o glumă proastă, însă şi-a ieşit din minţi când a descoperit casa cu fundul în sus, frigiderul gol şi întreaga rezervă de ţuică pentru iarnă golită.

Nu a ezitat, a pus mâna pe telefon şi a sunat la 112. Şi-a studiat musafirii minute în şir până la sosirea poliţiştilor, dar aceştia erau «prea afumaţi» ca să sesizeze că proprietara s-a întors acasă.

„Era să mor când am văzut doi tineri dezgoliţi în patul meu. Mi-am frecat ochii pentru că am zis că încă dorm. M-am dus la ei, am încercat să-i trezesc, dar nu m-au băgat în seamă. Pe urmă am verificat casa şi mi-am dat seama că hoţii au stat regeşte în locuinţa mea. Nu i-a deranjat nimeni şi ei şi-au făcut de cap", a povestit Viorica Antal.

Vecină cu un poliţist

Supărarea femeii e cu atât mai mare cu cât cei doi musafiri, în vârstă de 21, respectiv 24 de ani, au vândut televizorul, calculatorul şi hainele gazdei tocmai la vecinii ei, care habar nu aveau cui îi aparţine în realitate marfa. „Înţeleg că e sărăcie, că nu aveau unde să locuiască, dar măcar puteau să facă puţină curăţenie în urma lor", a mai adăugat Viorica Antal. În cele aproape 30 de zile petrecute între zidurile locuinţei, cei doi hoţi au reuşit să vândă haine, electrocasnice şi mobilier de aproape 5.000 de lei. Cum au reuşit hoţii să intre în casa femeii, cum s-au bucurat de patul, bucatele şi alcoolul ei rămâne un mister pentru păgubită, mai ales că are un poliţist drept vecin.

Şi-a lăsat casa în grija vecinilor

După ce localnicii au aflat de păţania ei, Viorica Antal a primit mai multe oferte de la vecini pentru supravegherea casei. Gheorghe Delbai (63 de ani) are experienţă în păzitul locuinţei, până acum el fiind supraveghetor şi peste vilele din comună ale unor străini. „Hoţii aceştia tineri au mare tupeu. Doamna Antal să fie fericită că nu s-au atins de dânsa, că atunci era jale mare. I-am zis că mă ofer să răspund pentru casa ei", a spus bărbatul.

Poliţiştii le-au întocmit dosare penale hoţilor, care de fapt locuiesc în Caransebeş, iar aceştia vor fi cercetaţi în stare de libertate. Între timp, Viorica Antal a plecat, din nou, de acasă. De data aceasta speră ca hoţii să nu mai intre în casa ei, mai ales că nici nu mai are ce să le ofere.

"Înţeleg că e sărăcie, că nu aveau unde să locuiască, dar măcar puteau să facă puţină curăţenie în urma lor."
Viorica Antal păgubită

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite