Timisoara: Şeful fiscului a fost „poprit” 29 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionel Olari, şeful Direcţiei Finanţelor Publice Timiş,  a încercat fără succes să scape de după gratii. Fost şef al Gărzii Financiare între 2001 şi 2008, Olari a depus recurs împotriva arestării sale de săptămâna trecută, fiind acuzat că a fost cumpărat cu excursii în străinătate.

Ionel Olari, şeful Fiscului din Timiş, a fost dus în cătuşe, marţi, în faţa magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti.

El a solicitat să fie judecat în libertate pentru şpaga de 52.000 de lei, primită de la artizanii afacerii Radisson, acuzaţi de o înşelăciune estimată la aproximativ trei milioane de euro.


Timp de jumătate de oră, Olari a încercat să explice judecătorilor că se află pe nedrept după gratii şi că nu a primit şpagă sub formă de excursii, pentru a închide ochii la neregulile depistate la firma Radisson. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti nu au crezut pledoaria şi au hotărât să-l menţină în arest 29 de zile.


Martori testaţi cu poligraful


Olari este acuzat că a beneficiat de excursii în străinătate plătite de escrocii Radisson. El a încercat să se apere spunând că şi-a plătit excursiile din bani proprii, dar a contractat sejurul prin firma Radisson pentru că societatea beneficia de reduceri de preţ. Pentru a-i convinge pe anchetatori, Ionel Olari a prezentat doi martori, pe Gheorghe Stanciu şi pe Adrian Dumitru Mareş, care ar fi fost de faţă în momentul în care Răzvan Olari, fiul şefului de la Finanţe, ar fi plătit costul integral al excursiilor. Martorii au fost testaţi cu detectorul de minciuni şi s-a dovedit că au minţit.


Probe ignorate de procurorii timişoreni


Ancheta a fost iniţial închisă de fostul şef DNA Timişoara, Vlad Speriusi. Acesta i-a scos nevinovaţi pe artizanii afacerii, însă soluţia a fost infirmată de şefii lui de la Bucureşti, care au redeschis dosarul penal, susţinând că procurorii timişoreni au ignorat o serie de probe. În octombrie, cei doi ţepari Radisson au fost arestaţi tot de magistraţii bucureşteni.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite