Şeful Poliţiei Rutiere: "Şmecherii cu maşini de lux au tupeu de dictator când iau amenzi, dar fug ca potârnichiile când fac accident"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Timiş, numărul accidentelor rutiere grave în care au fost împlicaţi şoferi cu BMW a crescut de trei ori în ultimii patru ani. Dacă în 2005 erau 40-50 de accidente grave în care vinovaţi erau şoferii cu BMW, numărul lor a crescut la 150 în fiecare an.

Şeful Poliţiei Rutiere Timişoara, comisarul Florin Bolbos, spune că fenomenul „şmecherului cu BMW" a debutat când piaţa din vest a fost inundată de automobilele germane second-hand cumpărate din Occident de tinerii românii.

„Portretul robot al tinerilor cu BMW nu e greu de creionat, că agenţii se întâlnesc zilnic cu ei în trafic. Au între 18 şi 30 de ani, părinţi cu mulţi bani, automobile BMW cumpărate la mâna a doua din Occident şi un tupeu de dictator. Calcă pedala de acceleraţie la maximum şi se cred indestructibili. Când sunt amendaţi fac scandal şi ameninţă că îi dezbracă de uniformă pe agenţi cu pilele lor. Când fac accidente, fug ca potârnichiile", a spus şeful Poliţiei Rutiere Timiş, comisarul Florin Bolbos.

 „BMW-ul este o maşină pentru autostrăzi, nu să fie condusă de descreieraţi, pe drumurile pline de cratere", a explicat instructorul auto timişorean, Nicuşor Goloşie. Din totalul celor peste 450 de accidente în care au fost implicate automobile BMW în ultimii trei ani în Timiş, aproape 65% au fost provocate de şoferii până între 18 şi 23 de ani.

„Toată furia şi frustrările şmecherilor se limpezesc când ei se urcă la volan, unde adevărata lor personalitatea iese la iveală şi se manifestă printr-o stil agresiv de conducere. Ei cred că marca maşinii şi siguranţa oferită brandul BMW îi apără de toate tâmpenile pe care le fac, că acţionează ca un scut şi se cred indestructibili. Sunt firi slabe, care comunică prin violenţă şi vor să îi strivească pe cei din jurul lor, dar la prima problemă, dau bir cu fugiţii", a spus psihologul Tudel Butoi.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite