Şeful Poliţiei Comunitare despre industria drogurilor uşoare: „Trebuie atenţie. Sunt bani mulţi în joc”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Seful Politiei Comunitare, Doru Spataru va avea trei adjuncţi
Seful Politiei Comunitare, Doru Spataru va avea trei adjuncţi

În aceste zile sunt dezbătute proiectele de eliminare a magazinelor de vise din Timişoara. Subiectul este unul delicat şi dificil de pus în practică pentru că afacerile îmbracă o haină de legalitate. Şeful Poliţiei Comunitare Timişoara, Doru Spătaru, susţine că trebuie atenţie mare în luarea unor măsuri de închidere a magazinelor care vând produse etnobotanice.

Dezbaterea pe marginea închiderii magazinelor de vise din Timişoara este una extrem de încinsă. Pe de o parte sunt cei care susţin că măsurile trebuie să fie radicale pentru că produsele etnobotanice sunt „criminale”, iar pe de altă parte sunt cei care susţin măsurile ce trebuie luate, dar numai în anumite condiţii. „Trebuie discutate aceste proiecte, trebuie consultaţi juriştii pentru că riscul de a fi daţi în judecată este foarte mare. Sunt mulţi bani în joc”, a spus şeful Poliţiei Comunitare Timişoara, Doru Spătaru.

„Le închidem şi bună ziua”

Şeful Poliţiei Comunitare susţine că o soluţie ar fi îndepărtarea magazinelor din apropierea şcolilor, campusurilor sau cantinelor. În acest sens a şi fost depus un proiect de către consilierul Corado Toader. „Suntem obligaţi moral să luăm această decizie. Le putem interzice la o anumită distanţă de şcoli, fără ca decizia să fie suspendată în instanţă”, a spus Corado Toader.



Mult mai radical este, consilierul Traian Stoia, care a depus un proiect de închidere completă a magazinelor pe teritoriul Timişoarei. „Se pot găsi bazele legale. Consiliul Local poate decide închiderea pur şi simplu şi cu asta s-a terminat. Noi trebuie să dăm timp Guvernului să ia o decizie pentru toată ţara. Până atunci ne judecăm şi bună ziua”, a spus Traian Stoia. O decizie finală se va lua în şedinţa de luni.

Magazinele de vise nu par să poată fi oprite
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite