Şefii din noua Poliţie Locală vor să ridice „prestigiul instituţiei poliţieneşti”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Seful Politiei Comunitare, Doru Spataru va avea trei adjuncţi
Seful Politiei Comunitare, Doru Spataru va avea trei adjuncţi

Poliţia Comunitară Timişoara a devenit de la întâi ianuarie, Poliţia Locală Timişoara. Schimbarea a adus şi atribuţii noi, una din cele mai importante fiind competenţa pe linie rutieră. 

Încet încet poliţiştii locali îşi intră în atribuţii. În acelaşi timp, pe siteul instituţiei directorii Poliţiei Locale au postat o „cugetare” despre activitatea noii structuri. În specificul limbaj de lemn, directorul executiv, Dorul Spătaru şi adjunctul său, Dorel Cojan, au arătat ce cred despre noua structură. „Politia locală, în sens larg al conceptului, este metoda modernă de lucru în care atitudinea fată de muncă, stilul de conducere si strategia de organizare sunt orientate către recunoasterea preventivă si proactivă a problemelor comunitătii, care provoacă frică si nesigurantă, precum si a cauzelor care pot duce la criminalitate si la fapte antisociale, abordarea acestora precum si rezolvarea sau îndepărtarea lor în strânsă legătură cu populatia si cu alte institutii”, arată directorul executiv, Doru Spătaru. 

Calităţile poliţiştilor locali

Directorul executiv adjunct, Dorel Cojan şi-a postat şi el pe siteul instituţiei opinia, arătând care ar trebui să fie calităţile unui poliţist local în aşa fel încât „prestigiul instituţiei poliţieneşti” să crească. „Activitatea politistului local este permanent, intens si strict monitorizata de catre toti membrii societetii, deoarece politistul local activeaza in randul oamenilor, cu ajutorul oamenilor si in beneficiul oamenilor.Pentru a ridica prestigiul institutiei politienesti, politistul este obligat sa manifeste si sa evidentieze o serie de calitati moral volitive cum ar fi : cinstea, corectitudinea, sinceritatea , fermitatea, curajul, spiritul de sacrificiu, patriotism, umanism, politete si nu in ultimul rand impartialitate si nediscriminare, arată şi directorul executive adjunct, Dorel Cojan. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite