Şefii Poliţiei Comunitare, de neînlocuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorel Cojan a renunţat la pensia de lux pentru a fi şef
Dorel Cojan a renunţat la pensia de lux pentru a fi şef

Noua lege a pensiilor i-a pus în impas pe şefii Poliţiei Comunitare. Aceştia au avut de ales între pensie şi statutul de angajat într-o funcţie publică.

Atât directorul Doru Spătaru, cât şi adjunctul său, Dorel Cojan, au renunţat la pensia de lux pentru a-i conduce pe agenţii comunitari din oraş. Şeful Poliţiei Comunitare, Doru Spătaru, nu şi-a mai făcut publică declaraţia de avere din 2007.Potrivit documentului de la vremea respectivă, Spătaru încasa atunci, în total, peste 4.600 de lei lunar, dintre care 2.500 de lei reprezentau pensia, iar 2.125 de lei, salariul de director. Nici Cojan nu şi-a actualizat declaraţia de avere, însă veniturile lui, cumulate din pensie şi salariu, erau atunci cu puţin mai mari decât ale şefului său. Cei doi şi-au motivat alegerea făcută ca o problemă personală. Doru Spătaru a admis, însă, că nu putea părăsi funcţia de director pentru că niciunul dintre actualii poliţişti comunitari nu este în stare să-i ia locul.

„Domnul primar a insistat, pentru că nu poate rămâne o astfel de structură fără comandă. Nu există, legal, posibilitatea ca din efectivele Poliţiei Comunitare să promoveze cineva în această funcţie”, a spus Doru Spătaru. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite