Timişoara: Şef cu patru secretare la numai 9 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Şef cu patru secretare la numai 9 ani
Timişoara: Şef cu patru secretare la numai 9 ani

Alex Raţiu este în clasa a III-a şi are deja mandat de preşedinte la clubul „Arborele vieţii”. Primele măsuri au constat în alegerea unor secretare care să aibă grijă de imaginea şi de proiectele sale.

A gândit cândva un măreţ plan concentrat pe „Arborele vieţii”, la una din orele suplimentare a ridicat mânuţa şi i-a explicat profesoarei lui ce planuri de viitor are. Astfel au decurs primele etape înaintea numirii lui Alex Raţiu, elev la Colegiul Bănăţean din Timişoara, pe postul de preşedinte al clubului cu proiecte „eco”, numit „Arborele vieţii”.
Electoratul său a constat în colegii lui de clasă, toţi de doar zece ani. „El va fi preşedinte pentru totdeauna, poate şi copilul lui va fi preşedinte”, a precizat Delia Dumitrescu, una dintre cele patru secretare ale lui Alex.

„Noi trebuie să-l ascultăm pe preşedinte”
Alex şi-a dat seama că un şef adevărat trebuie să aibă o secretară. Şi nu una, ci patru! Fericitele fete sunt Ioana Iacobici, Delia Dumitrescu, Andrada Cioc şi Alexandra Orha. Băiatul recunoaşte că principalul criteriu atunci când a făcut alegerile a fost isteţimea, nu aspectul fizic. „Noi trebuie să-l ascultăm pe preşedinte, facem tot ce ne cere, medalii, site, desenăm”, a  enumerat, cuminte, Ioana sarcinile lor. Orice activitate însă nu se pune în aplicare până când „poporul” care a ales preşedintele nu este de acord cu propunerile lui Alex. „Se consultă mereu, toţi au câte ceva de spus şi scriem toate planurile de viitor”, a precizat Karina Preotesoiu, învăţătoarea micuţilor de clasa a III a. Printre realizările preşedintelui „verde” se evidenţiază plantarea a doi arbori ginko biloba în curtea şcolii. „Am mers cu toţii în mai şi am plantat arborii, fiecare am avut câte o lopăţică. Mergem de multe ori şi le cântăm copăceilor, vor creşte mai repede aşa”, a adăugat Delia.
Nu lipseşte nici coregrafia pentru dansul în jurul acestor arbori. Alte realizări concrete se referă la eşarfe imprimate cu frunze de ginko biloba, expoziţii cu lucruri realizate din cânepă şi alte materiale şi multe excursii la mănăstiri şi alte destinaţii rustice. „Am mers în excursie la Bodrog, unde am văzut un arbore ginko biloba plantat încă de pe vremea primului război mondial”, a povestit Karina Preotesiu.

Planuri măreţe într-un caiet micuţ
După fiecare şedinţă de consiliu, caietul de sarcini al lui Alex se umple de planuri foarte îndrăzneţe. Astfel, construirea unei căsuţe în copac sau realizarea unui CD cu imnul clubului sunt trecute primele pe listă. De asemenea, se întâmplă ca vreun elev să fie desemnat nominal pentru îndeplinirea unei sarcini, lucru pe care Alex îl notează riguros în caiet.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite