Timişoara: Şef de şantier urmărit penal pentru o casă aruncată în aer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Şef de şantier urmărit penal pentru o casă aruncată în aer
Timişoara: Şef de şantier urmărit penal pentru o casă aruncată în aer

Casa a fost distrusă pentru că muncitorii au îngropat suficient de adânc ţevile de gaz, care au fost rupte cu cupa unui excavator, iar gazul a aruncat în aer o casă.

Muncitorii care reparau drumul pe strada Alexandru Vlahuţă au agăţat cu cupa excavatorului o ţeavă de gaz, anul trecut, în 10 mai. Subsolul casei lui Slobodan Stoici, un bătrân de 75 de ani, s-a umplut imediat cu gaz, iar la scurt timp imobilul a sărit în aer. Ca să scape de explozia iminentă, pensionarul şi-a luat soţia şi nepoata şi au fugit în grădină, uitându-se cum flăcările îi înghit imobilul.

Poliţiştii au început urmărirea penală împotriva şefului de şantier, care a realizat lucrarea, în urmă cu trei ani şi a îngropat ţevile de gaz la o adâncime de 30 de centimetri, în loc de 80 de centimetri.

Bătrânul, din casa căruia au mai rămas trei pereţi, susţine că imediat după ce s-a spart ţeava a sunat disperat la Gaze, însă nu s-a găsit echipaj care să intervină. „Explozia era iminentă. Am sunat la Gaze. Le-am spus că îmi sare casa în aer dacă nu vin să închidă gazul.

Mi-au spus că aveau un singur echipaj de urgenţă, plecat la altă intervenţie. Până au ajuns ei, după 50 de minute, casa mea era în văzduh”, a spus Slobodan Staici. Acesta aşteaptă şi acum ca autorităţile să găsească un vinovat că a rămas fără casă.

Casa pensionarului fusese asigurată pentru 100.000 de euro, dar asiguratorii i-au plătit doar 37.000 de euro „Mă judec cu asiguratorul pentru restul de bani, până la 100.000 de euro”, a precizat Slobodan Staici.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite