Secretarul de stat care a scăpat din cutremur şi tsunami: „Mi-am dat seama cât mă iubeşte Dumnezeu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lidia Barac
Lidia Barac

Judecătorul Lidia Barac, secretar de stat în Ministerul Justiţiei, a trecut prin cutremurul din Bucureşti în 1977, dar şi prin tsunami-ul devastator din 2004, când se afla în Thailanda. Evenimentele din Japonia i-au reamintit Lidiei Barac cât de norocoasă a fost.

În decembrie 2004 Lidia Barac se afla împreună cu soţul în vacanţă în Thailanda, în staţiunea Pukhet. În momentul tsunami-ului, Lidia Barac se pregătea să se aşeze pe plajă. Un tânăr localnic i-a salvat viaţa, atrăgându-i atenţia că urmează să vină apa. Când a realizat viteza cu care vine valul, Lidia Barac a fugit şi a reuşit să se salveze în casa unui croitor indonezian. De atunci şi până a pus piciorul pe pământ românesc judecătorul a trăit şoc după şoc, văzând vieţi distruse şi oameni îndureraţi care îşi aşteptau familia dispărută. Salvată şi de la cutremurul din 1977, când era studentă în Bucureşti, Lidia Barac trăieşte la o altă intensitate evenimentele ultimelor zile din Japonia. „Pe lângă solidaritatea pe care o manifest faţă de întreaga comunitate care a fost expusă în faţa forţelor naturii, acest eveniment mi-a stârnit emoţii particulare. Mi-am dat seama cât de norocoasă am fost şi cât m-a iubit Dumnezeu, mai ales că eu am fost în Bucureşti la cutremurul din 1977 şi am scăpat şi în 2004”, a spus Lidia Barac.

Potrivit acesteia, astfel de evenimente te fac să te raportezi altfel la viaţă. „Toate aceste lucruri nu pot decât să-ţi transfere importanţa de a fi raportat la valori, la un sistem de credinţă şi la acţiuni de întrajutorare şi a dragostei pentru aproape”, a spus secretarul de stat. Lidia Barac susţine că dezastrele lumii au atât explicaţii ştiinţifice, cât şi „de altă natură”. „Omul a modificat mult din lucrurile naturale care trebuiau menţinute. Aceste lucruri se întorc mai devreme sau mai târziu împotriva celor care încearcă să schimbe o ordine universală”, a spus judecătorul, care a identificat în Japonia o cunoştinţă despre care ştie că este bine şi are o atitudine pozitivă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite