Secretarul Ioan Cojocari şi şeful de la Patrimoniu, Nicuşor Miuţ: penalii anului 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acest an este primul în care procurorii DNA Timişoara „defilează” la Primăria Timişoara. Vizaţi sunt doi dintre cei mai influenţi oameni din oraş: Nicuşor Miuţ şi Ioan Cojocari. Anchetarea celor doi nu înseamnă însă mare lucru. Miuţ şi Cojocari se bucură de prezumţia de nevinovăţie, până la o trimitere în judecată şi o sentinţă fiind cale lungă. 

Nicuşor Miuţ intră bolnav în ancheta DNA: a suferit o hernie cervicală

Două nume grele din Primăria Timişoara au intrat în acest an în atenţia procurorilor anticorupţie. Primul a fost secretarul Ioan Cojocari. Acesta s-a ales în 2009 cu un dosar penal pentru abuz în serviciu, după ce a refuzat să elibereze o autorizaţie de construcţie pentru o mansardă. Iniţial, dosarul în care este cercetat Cojocari a ajuns pe mâna lui Lucian Pauleţ, un procuror de la Parchetul Judecătoriei Timişoara.

EXCLUSIV Cel mai puternic funcţionar public din Timişoara, Ioan Cojocari, anchetat de DNA

După câteva luni de anchetă, Pauleţ a declinat dosarul în competenţa DNA. „Dosarul penal în care Ioan Cojocari are calitatea de învinuit a fost declinat către DNA, Serviciul Teritorial Timişoara întrucât procurorii de aici trebuie să se pronunţe asupra anumitor infracţiuni”, a spus purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Timişoara, Valentin Mihai. Ioan Cojocari a declarat că nu are nicio emoţie pentru că a respectat legea în tot ce a făcut. 

Nicuşor Miuţ, penal pentru Heaven

Un alt funcţionar important din Primăria Timişoara care a intrat în vizorul DNA în acest an este şeful Direcţiei de Patrimoniu, Nicuşor Miuţ. Acesta este urmărit penal într-un dosar în care sunt anchetaţi şi alţi funcţionari din primărie. Miuţ şi colegii săi sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu, după ce s-a descoperit că Primăria Timişoara a închiriat clubului Heaven 15.000 de metri pătraţi şi a încasat chirie doar pentru 3.200.

Primăria a pierdut astfel aproximativ 50.000 de euro. „O să merg la audieri când sunt chemat”, a spus Nicuşor Miuţ. Acesta a fost personaj principal şi în dosarul mafiei imobiliare, fiind cel care a descoperit falsurile. De aici a pornit ancheta în care au fost arestaţi Francisc Kelemen şi Ionelaş Cârpaci şi au fost trimise în judecată 10 persoane. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite