Secretarul Ioan Cojocari, găsit vinovat de Curtea de Conturi pentru „un mizilic” de câteva zeci de mii de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Funcţionarii din Primăria Timişoara, în frunte cu primarul Gheorghe Ciuhandu, viceprimarii Adrian Orza şi Sorin Grindeanu, dar şi secretarul Ioan Cojocari au încasat o serie de stimulente şi drepturi salariale, care în opinia Curţii de Conturi sunt ilegale. Banii, câteva zeci de mii de euro, i-au fost imputaţi secretarului Ioan Cojocari, care şi-a dat avizul de legalitate.

Toţi angajaţii Primăriei Timişoara au primit anul trecut drepturi salariale în baza unei sentinţe judecătoreşti. Decizia instanţei le-a permis funcţionarilor să încaseze drepturi pe o perioadă de câţiva ani, funcţionarii ajungând să ia sume frumuşele. De aceşti bani a beneficiat inclusiv secretarul Ioan Cojocari, care a primit aproape 100.000 de lei în baza acestei sentinţe.

Familia şefei de la Resurse Umane din Primăria Timişoara: o avere din bani publici
Bugetar de criză cu venituri de nabab: 100.000 de lei din salariu plus încă atât din drepturi speciale: „Sentinţa e sentinţă"

Reprezentanţii Curţii de Conturi au constatat că este un conflict de interese pentru că secretarul, juristul-şef al Primăriei Timişoara, a reprezentat instituţia într-un proces în care interesul său era ca primăria să piardă pentru a primi drepturile salariale. „Ce conflict de interese? Nu sunt membru de sindicat. O să mergem în instanţă şi dacă instanţa zice că trebuie să dau banii înapoi o să-i dau, deşi mi se pare absurd”, a spus Cojocari.

Stimulente ilegale, dar secretarul e tare de inimă

Recent, un alt scandal a izbucnit tot din cauza unor drepturi salariale care au „umflat” veniturile celor din Primăria Timişoara. Printr-un ordin al primarului, edilul Gheorghe Ciuhandu a încasat în două luni stimulente de 7.500 de lei, iar viceprimarii de 6.000. La nivelul întregii primării, suma a depăşit 150.000 de lei. Secretarul, care şi-a dat avizul de legalitate, a fost găsit vinovat şi pentru aceste stimulente pe care Curtea de Conturi le consideră ilegale. Dezvăluirea a fost făcută de secretarul Ioan Cojocari la ultima şedinţă de Consiliu Local. „Nu mai trăim într-o ţară normală. E adevărat că mi-au imputat un mizilic de câteva zeci de mii de euro. Toată primăria a luat şi-i impută secretarului. Atâta timp nu a zis nimeni nimic, acuma că e criză a fost găsit acarul Păun. Dacă eşti slab de inimă, te laşi şi te duci, dar eu nu mai îmi bat capul cu din astea”, a spus secretarul care se presupune că este plătit regeşte, având cel mai mare salariu din Primăria Timişoara, tocmai pentru răspunderea pe care trebuie să o aibă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite