Secretarul Cojocari despre reţinerea baştanului Cârpaci: „Mă bucur. Să se facă dreptate şi să se vadă cine sunt mafioţii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Cojocari
Ioan Cojocari

Juristul-şef al Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari nu şi-a ascuns bucuria când a aflat că Ionelaş Cârpaci, acuzat că a luat cu acte false un teren al Primăriei Timişoara, a fost încătuşat de procurori. „Mă bucur să aud asta”, a spus Cojocari.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara l-au reţinut în această după-amiază pe unul din liderii ţiganilor din Timişoara. Ionel Sadner, alias Ionelaş Cârpaci a fost chemat la audieri, iar procurorul de caz, Angelina Tufariu, şeful Secţiei Urmăriri Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara a dispus reţinerea sa pentru 24 de ore.

Notari şi funcţionari publici implicaţi în afacere

Ionelaş Cârpaci este acuzat că a luat cu acte false două terenuri în valoare de aproximativ 500.000 de euro. Surse judiciare susţin că pentru a pune mâna pe terenuri, Ionelaş ar fi falsificat chiar semnătura şi ştampila primarului. Procurorii au mai reţinut că în acţiunile sale Ionelaş a fost ajutat de notari şi funcţionari publici din primărie şi de la Cadastru. „Mă bucur că l-a reţinut. Mă bucur, mi-ai dat o veste bună. Să iasă adevărul la lumină. Că toată lumea ne dă în cap că noi suntem mafioţii cu terenuri. Să se vadă cine sunt”, a spus cel mai important funcţionar public din primărie.

Referitor la implicarea unor oameni din interiorul primăriri, Cojocari a spus că nu ştie cine ar putea fi, dar cu siguranţă nu este nimeni din conducere. „Cine s-a asociat cu el să plătească. Nu ştiu nimic. Nimeni din conducere nu a fost audiat. Nu se fac arestările aşa. Dosarul este completat, acum se face numai secerişul”, a mai spus Cojocari.

Afacere distrusă

Unul dintre terenurile pentru care este cercetat Cârpaci este în Calea Buziaşului, unde firma S.C. ITALROM CONSTRUCŢII S.R.L. a ridicat un bloc de locuinţe. Patronul societăţii, Sorin Neagoe, cumpărător de bună-credinţa a achiziţionat terenul cu peste 300.000 de euro de la Ionelaş Cârpaci. Când s-a aflat că de fapt Ionelaş vânduse terenul primăriei, afacerea omului a fost blocată. „Doresc să se soluţioneze această problemă ca să îmi recuperez investiţia. Nu se poate trece peste o ilegalitate, dar de aici şi până la a-mi bloca intabularea e cale lungă. Cea mai mare parte din vină le aparţine celor de la primărie pentru că ei mi-au dat şi autorizaţie de construcţie, ca mai apoi să mă blocheze”, a declarat Neagoe.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite