Se strânge laţul? Şefii din Primăria Timişoara se întâlnesc tot mai des cu procurorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimul an a fost unul „nebun” pentru şefii din Primăria Timişoara, care au dat rând pe rând cu subsemnatul la Parchet, din motive, cum ar fi „regele” asfaltului, Poli, autorizaţii de construcţie sau închirieri dubioase. Ultimii intraţi în cercetări sunt primarul Gheorghe Ciuhandu şi secretarul Ioan Cojocari, „victime” colaterale în dosarul „Heaven”, în care fostul şef al Direcţiei de Patrimoniu a fost trimis deja

Procurorii DNA care i-a anchetat pe fostul şef al Direcţiei de Patrimoniu, Nicuşor Miuţ, şi alţi funcţionari din Primăria Timişoara au disjuns cercetările faţă de primarul Gheorghe Ciuhandu şi secretarul Ioan Cojocari pentru neglijenţă în serviciu. Cercetările nu sunt de competenţa DNA. Astfel, cei doi „grei” din primărie vor fi anchetaţi de Parchetul Judecătoriei Timişoara, acolo unde Cojocari a mai fost anchetat pentru abuz în serviciu şi a fost scos de sub urmărire penală, dar a primit o amendă administrativă de 1.000 de lei. Atât Ciuhandu, cât și Cojocari s-au declarat surprinși de deschiderea unui dosar penal pe numele lor susținând că nu au habar de învinuirile care li se aduc. 


image

Tot la Parchetul Judecătoriei este pus sub urmărire penală şi şeful Direcţiei de Mediu din Primăria Timișoara, Vasile Ciupa. Acesta este pus sub urmărire penală pentru abuz în serviciu după ce omul de afaceri Sorin Neagoe l-a acuzat că refuză să îi elibereze o autorizație de construcție. 


Surse din primărie susţin că Vasile Ciupa, directorul Direcţiei de Mediu din Primăria Timişoara, ar fi unul din cei vizaţi de anchetă. Ciupa neagă tot

Recent, „Adevărul” a publicat date și din dosarul în care au fost cercetate penal, la plângerea lui Georgică Cornu, alte două directoare din Primăria Timișaoara, Smaranda Haracicu (Direcția Economică) și Aurelia Junie (Direcția de Dezvoltare). Haracicu și Junie au primit însă, neînceperea urmăririi penale din partea procurorului, iar instant a confirmat soluția. 


Directorii din primărie nu sunt singurii care au dat cu subsemnatul în faţa procurorilor. După o plângere la DNA făcută de avocatul Carmen Obârşanu din cauza finanţării lui Poli, toată conducerea primărie trecut pe la DNA pentru declaraţii. De altfel, viceprimarul Adrian Orza a mărturisit la un moment dat că toţi consilierii au fost audiaţi în dosarul finanţării lui Poli. 

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite