Hoţii fură capacele de canale şi pun în pericol siguranţa circulaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dispar capacele de canal
Dispar capacele de canal

Echipele de intervenţie ale societăţii Aquatim din Timişoara s-au confruntat în ultima săptămână cu o situaţie specială, şi anume, furtul a peste 40 capace de canal aflate în carosabil şi cinci grătare de la receptori pluviali.

Hoţii de fier au pus ochii pe capacele de canal din Ronaţ, Mehala, Buziaşului şi Fratelia. Un capac de canal lipsă pune în pericol siguranţa circulaţiei rutiere şi pietonale, poate duce la accidente rutiere. În medie, anual dispar 200 de capace de pe canale şi un număr dublu de grătare. Prejudiciile aduse societăţii Aquatim sunt de peste 80.000 lei anual.

Având în vedere amploarea fenomenului şi gravitatea situaţiei, atenţionăm şi în acelaşi timp facem un apel către instituţiile abilitate: poliţie, centre de colectare etc pentru întreprinderea unor acţiuni de stopare a furtului de capace de canal. Ca măsuri preventive am procedat la sudarea capacelor din zonele vizate de hoţi, însă se pare că această măsură nu este eficientă deoarece capacele continuă să dispară”, a spus Ilie Vlaicu, directorul Aquatim.

Din datele care le au cei de la Aquatim, dispar cu predilecţie capacele situate în zonele unde există centre de colectare ale fierului. Se pare însă că hoţii înainte de a le livra centrelor de recoltare le sparg şi le amestecă cu alte materiale feroase.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite