Poliţiştii admiră praful care se aşterne pe dosarele penale ale jafurilor de lux nerezolvate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anchetatorii au intervenit la locul jafului, dar nu au reuşit să fructifice probele descoperite
Anchetatorii au intervenit la locul jafului, dar nu au reuşit să fructifice probele descoperite

Poliţiştii timişoreni au eşuat în ultimii trei ani să soluţioneze infracţiuni extrem de grave cu prejudicii de zeci de mii de euro. Agenţii sunt neputincioşi în faţa infractorilor profesionişti, în timp ce victimele şi procurorii se plâng de anchetele care stau pe loc

NU RATA:

Braşov, judeţul crimelor perfecte: Jaful armat de la casa de schimb

Patronul casei de schimb valutar unde a avut loc jaful din ianuarie a fost din nou amendat

Poliţiştii timişoreni au eşuat în prinderea hoţilor care au jefuit, săptămâna trecută, o vilă de pe splaiul Sofocle, care aparţine lui Dan Giurgiu, patron al bijuteriei Noblesse din Timişoara. Hoţii au acţionat impecabil, ca nişte adevăraţi profesionişti, şi nu au căzut în capcana poliţiştilor, care au făcut filtre rutiere la ieşirile din Timişoara.


Oamenii legii sperau să depisteze un Volkswagen roşu, cu numere de Franţa sau Germania, cu care au fugit cei doi tâlhari cu cagule. Hoţii l-au convins pe băiatul proprietarilor, în vârstă de 12 ani, să le deschidă uşa. „Am dat declaraţii la poliţie. Poliţiştii mi-au spus că ancheta evoluează, dar nu ştiam că nu au găsit nicio urmă sau probă ADN. Mă mir de acest lucru, mai ales că şi în această dimineaţă au căutat iar probe în casa noastră. Bijuteriile erau asigurate. Sunt dispus să ofer o recompensă ca să fie prinşi făptaşii, pentru că a fost copilul meu implicat“, a spus Dan Giurgiu, proprietarul vilei.

Furt fără soluţie

Autorii jafului anului 2008 din Timişoara, în valoare de 140.000 de lei, se bucură şi acum de pradă. Laurenţiu Dragotă, patronul unui lanţ de magazine de instalaţii sanitare, a fost atacat în faţa blocului, în 18 noiembrie 2008, de doi indivizi, care i-au furat încasările. „Eu am avut nişte suspecţi, dar poliţiştii au spus că nu se confirmă acea pistă. Dacă eram bătut măr sau ucis, probabil că tratau cu mai multă seriozitate cazul. De la acest episod, eu am învăţat să nu mă bazez pe autorităţi şi pe poliţie”, a spus patronul timişorean Laurenţiu Dragotă.

Jaf la procuror

Casa procurorului Gheorge Pinteală, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, a fost spartă în martie 2008, în timp ce Pinteală prezenta bilanţul instituţiei în faţa colegilor de serviciu. Spărgătorii au furat din apartament aproape 50.000 de euro şi au scăpat neprinşi.
„Eu mi-am suspectat doi vecini, care au dispărut o perioadă. Poliţiştii au venit la mine cu pozele unor puşcăriaşi, dar de atunci nu am mai auzit de anchetă”, a spus procurorul Pinteală, căruia alţi hoţi i-au spart şi maşina, după alte două luni, şi i-au furat aparatura GPS.

Bătut cu levierul

Cumnatul lui Ilie Bertea, fost şef al Poliţiei Timişoara, a fost bătut de trei indivizi cu levierul, în octombrie 2006, în faţa casei poliţistului, pentru 150.000 de lei. Banii reprezentau încasările caselor de schimb valutar care aparţin copiilor poliţistului. Tâlharii au spart trei baraje ale poliţiei şi au reuşit să dispară în pădurea Maşloc, aflată la 80 de kilometri de Timişoara. Primul suspect a fost identificat după un an, însă nu a fost prins nici acum. „Este o mare ruşine pentru Poliţie. S-a lucrat la caz 5-6 zile, apoi a fost uitat. A fost cea mai gravă tâlhărie din România, din 2006. Anchetatorii au tratat dosarul cu mediocritate şi lipsă de profesionalism”, a spus Bertea. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite